hits
Lukk meny

Kunne ting vært annerledes?

Jeg tenker ofte at jeg har feilet med tanke på at jeg nå sitter på ungdomsrommet mitt i påvente av hjelp - igjen. Jeg lurer kontstant på om ting kunne vært annerledes. Hva om de hadde sett tidlig at jeg hadde Aspergers syndrom og angst? Tenk om jeg hadde sluppet å bli deprimert og utviklet spiseforstyrrelser? Man kan riktignok ikke gå tilbake i tid, men det stopper ikke tankene fra å gå dit. 

Hva om jeg hadde fått nøye oppfølging på hvertfall barne- og ungdomsskolen? Kanskje jeg hadde havnet på en riktig linje på videregående og klart å fullføre? Altså, jeg vet jo at det er mange vellykkede mennesker som ikke har fullført vgs, og hvertfall ikke på første forsøk. Men ettersom det er normen så er det dét jeg tenker på. 

Hva om jeg hadde fått riktig oppfølging i Sarpsborg, og hadde hatt stabilitet, forutsigbarhet og trygghet rundt meg istedenfor usikkerhet, plutselige forandringer og at jeg har nikket "ja" når hodet mitt har skreket "nei" på innsiden? Ville det gjort en forskjell, eller ville jeg fortsatt endt opp på Nøtterøy igjen?

Tankene mine er riktignok ekstra kaotiske akkurat nå fordi jeg har blitt syk og ikke føler meg bra i det hele tatt. Men alikevel føler jeg at dette er riktige tanker. Jeg krysser fingrene for at fremtiden kan bringe meg noe bra, uansett hvor hardt jeg må jobbe for det. 

#autisme #aspergerssyndrom #asperger #aspergers #angst #depresjon #asd #skole #psykiatri

 • 15.05.2016 klokken 14:19
 • Aspergers syndrom
 • 7 kommentarer

  Helene Aspergerinformator

  15.05.2016 kl.15:17

  Hei! Jeg leser deg. Og jeg kjenner smerten din og jeg spurte meg selv i foredraget for leden dag hva jeg kunne gjort annerledes for å ikke havne i psykisk uføre over så lang tid. Svaret var at jeg måtte ha skreket og ropt som aspergerbarn. Jeg måtte fått en oppmerksomhet jeg ikke tålte. Jeg visste ikke, jeg prøvde å passe inn. I normen, som du sier. Og jeg klarte det ganske lenge før jeg ble veldig syk. Jeg har lurt på hvorfor ingen så meg. Hvorfor ingen plukket meg opp. Og om det hadde vært annerledes da. Kanskje ville resultatet blitt det samme, kanskje hadde jeg vært i et helt annet sted i verden enn innelåst på sykehus. Vi vet ikke. Så jeg må leve i nuet, og ha så forutsigbare dager med kalender som mulig. Jo mer forutsigbarhet, jo færre sammenbrudd. Ta vare Padmé.

  Padmé Sophie

  15.05.2016 kl.19:10

  Helene Aspergerinformator: Var ikke så lett å rope og skrike som barn når man var redd for oppmerksomhet, nei .. Skal prøve å planlegge hver dag så mye som mulig fremover så jeg ikke får tid til sammenbrudd. Tusen takk Helene, ta vare på deg selv også!

  Khris

  17.05.2016 kl.19:06

  Har tenkt veldig mye på de samme tingene idag på 17.mai, siden jeg var innom min gamle barne og ungdomskole. Hvor jeg gikk gjennom mye smertefullt. Men føler meg knyttet til det stedet. Fikk mye velkjent angst når jeg tok en vandretur gjennom alle gangene i etasjene. En etasje for hvert klassetrinn med mange minner som strømmet gjennom meg mens jeg gikk der. Husker når jeg var elev der hvor mye angst og svimmelhet jeg fikk av å gå rundt der. Så mye uforutsigbart der både på godt og vondt. Så er litt satt ut nå. Jeg har også asperger. Tenkte mye på at jeg ville gjort ting annerledes hvis jeg hadde fått muligheten. Det er trist at du har blitt syk og ikke føler deg bra. Vet hvordan det er.. Håper du får det bedre snart <3 klem

  Padmé Sophie

  18.05.2016 kl.15:23

  Khris: Oi, jeg skjønner alt det der. Hadde ikke vært så veeeeldig tøff om jeg hadde vært på den gamle skolen min .. Men du er veldig flink! Tusen takk for fin kommentar! <3 Klem tilbake

  Anonym

  29.05.2016 kl.01:47

  Bra skrevet av padme sophie kristiansen.

  Padmé Sophie

  29.05.2016 kl.23:10

  Anonym: Tusen takk :)

  Reidar J

  01.06.2016 kl.20:30

  Jeg kan vel tildels kjenne meg igjen jeg har AS,men prøver å skjule det pga det har blitt fremmstillt offte negativt i media eks Jared loughner,Anders Behring Breivik,Vladimir Putin og diverse anndre så jeg vil ikke bli stigmatissert.Jeg snakker bare om meg selv når jeg snakker om AS synes det er håpløst og svare for anndre. Jeg har hvert i jobb,men har ikke så gode referannser pga fra skole og jobber jeg har slenngt med leppa til follk og gått over streken når jeg har blitt forbanna og gjordt stygge tinng,dette er pga mobbing og fordommer jeg har fått pga jeg har AS ikke missforstå jeg bruker det ikke som noe unnskyldning:)Jeg vet dålige holdninnger runndt omkring i samfunnet,men jeg har oppført meg styggt mot enkelte.

  .Jeg er forøvrig ikke ond jeg er en veldig snill og nokså beskjeden person jeg tar lett til tårer mannge synes jeg er gannske morsomm og :)Om jeg er omtenksom må andre bedømme,men jeg prøver hver dag.Jeg har stilt meg det spørsmålet om ting kunne hvert anerledes jeg og.Jeg har få venner,men jeg synes bedre om å ha få veldig gode venner enn mannge ikke så gode venner dem kaller jeg bare bekjentskaper.Det er forskjelige definisjoner av venner,men jeg vil ikke kalle follk som treffes bare for de vil fesste med deg for venner ,kaller det kun bekjente.Jeg elsker å bli kjennt med nye mennesker,men fikser ikke å være medlemm av venneflokk og vennegjennger.Nye bekjentskaper er alltid ok,men venner trives jeg og ha få av:) Dette er meg kan som nevnt tidligere ikke svare for anndre,men jeg tipper att noen follk med AS kan kjenne seg igjen:) Folk med AS er forskjellige,men den jeg har sett jeg kan identifisere meg messt med er Bryan Ro han har en egen youtube kanal hvor han har laget filmer om nettopp dette med og ha AS.Alle mine nære venner er nevrotypikere kjenner ingen med AS som jeg vet om i alle fall:)Jeg sliter messt med å være flokkmenneske er overhodet ikke det.Jeg vet overodet ikke hva som er steriotypisk AS ,men tror mange sliter mye av det samme som meg Kameraten min sier han kan se det på meg jeg er anerledes fra normen jeg vet ikke hva det er jeg gjør da.Jeg er i alle fall bare åpen om det når det er veldig nødvenndig. Synes i alle fall du er veldig flinnk til å skrive etterssom hva jeg kan se jeg tar meg god tid til å lese for jeg har dysleksi.Jeg kjenner deg ikke i virkeligheten,men på videoen din virker du ikke anerledes synes jeg i alle fall du virker som en vanlig dame i 20 årene.Jeg håper på å få en jobb innen økonomi i fremtiden.Jeg synes menneskepsykologi overhodet ikke er lett det er ikke som mattematikk der regner du deg frem og for ett konkret svar. Jeg håper du lykkes med noe i fremtiden padme sophie synes du er tøff som står frem slik du gir et sympatisk og godt inntrykk:) Ta Godt vare på deg selv Padme Sophie:)

  Skriv en ny kommentar