hits
Lukk meny

Nei til testing av kosmetikk på dyr!

Til ære for "Nei til pels!" kampanjen Noah har drevet nå med fakkeltog i går tenkte jeg å skrive et lignende innlegg som er rettet mot dyretesting. I mine øyne er det å kjempe for dyrs rettigheter noe av det beste man kan gjøre med livet sitt, ved siden av andre ting. Det krever faktisk ikke så utrolig stor innsats lenger. Jeg har vært opptatt av temaet siden jeg var 13 og har opp gjennom årene derfor tilegnet meg en del kunnskap om hvordan dette foregår, hva slags dyr som brukes og hvilke merker som regnes som dyrevennlige men som i realiteten faktisk ikke er det.

I mars 2013 var det ikke lenger tillatt å hverken importere eller selge kosmetikk som var testet på dyr innenfor EU. Av den grunn regner alle med at kosmetikken vi kjøper nå er dyrevennlig. Sannheten er riktignok en annen. 

Det er ikke lov til å teste kosmetikk på dyr innenfor EU, men om merker alikevel velger å selge produktene sine i Kina vil det foregå dyretesting der borte. Der er det nemlig lovpålagt å teste produkter på dyr før de kan selges. Mange velger å lukke øynene for dette, for produktene er jo ikke testet på dyr når de selges her- men er ikke dette egentlig dobbeltmoralsk? I mine øyne- så absolutt. Det blir for meg som å kjempe mot pelsfarmer men at man med god samvittighet kjøper produkter laget av skinn. Både pels og skinn hentes fra samme farmer (er jeg ganske sikker på, ettersom Noah ikke ville kommentere dette), og da støtter du farmene ved å kjøpe skinnvesker, skinnsko o.l. 

Det selges også produkter(og ingredienser i produkter) som har vært dyretestet, før loven trådde i kraft 11. mars 2013. Det er regnet ut tidligere at det derfor tar ca 10 år for et merke å bli dyrevennlig etter at de har slutter å teste på dyr. Ganske sykt, ikke sant?

Jeg har nå samlet sammen mine basisprodukter som alle er 100% dyrevennlige. De fleste merkene har også alltid vært det. 
Kat Von D Lock it foundation. Denne har jeg kjøpt på nettsidene til Sephora som nå sender til hele verden! 100% dyrevennlig og vegansk.


Kat Von D lock it setting powder. Denne er også kjøpt på Sephora og er som alt annet av KVD både cruelty free og vegansk.


Obsessive Compulsive Cosmetics krem highlighter. Denne er kjøpt på OCC sine nettsider. 100% cruelty free og vegansk.


The Body Shop primer. 100% dyrevennlig og vegansk (noen av produktene er ikke veganske på grunn av honning), men eies av L'Oreal. Det er mange sterke og splittede meninger om dette, men jeg kjøper ingen merker som er testet på dyr, på tross av at de i hovedsak eies av andre merker. 

BH cosmetics color corrector. Kjøpt via deres egen nettside. 100% cruelty free, og som jeg ser på ingredienslisten også vegansk.


Lunatick Cosmetic Labs contour palette. Kjøpt via deres nettside her. Alle produktene til LCL er 100% cruelty free og vegansk.
Anastasia Beverly Hills dip brow pomade. Kjøpt på Coverbrands men denne kan også kjøpes på de fleste nettbutikker som har ABH inne. 100% cruelty free og alle produkter er vegansk bortsett fra Brow duality, Beauty impress og Brow Fix/Brow Fix Primer.
Kat Von D tattoo liner i fargen trooper, også kjøpt på Sephora. 


NYX xxl mascara. Finnes de fleste steder som selger NYX produkter (BliVakker, Coverbrands). 100% dyrevennlig men mulig den ikke er vegansk

Har du mye dyrevennlig sminke?  

#dyretesting #dyrevennlig #vegansk #sminke #kosmetikk #samfunn #dyrsrettigheter #dyrevern

 • 13.11.2016 klokken 15:11
 • Dyrevern
 • 8 kommentarer

  Kristin

  13.11.2016 kl.17:52

  Jeg er selv blant de som ikke bruker ting testet på dyr, og bortsett fra The Body Shop, bruker jeg ofte produkter fra Burt's Bees og Makeup Mekka. :-) I tillegg har jeg funnet ut at appen "Dyretestet?" fra Dyrevernsalliansen (tror jeg) er veldig hendig.

  Padmé Sophie

  13.11.2016 kl.18:59

  Kristin: Så bra at andre også er bevisste! Den appen brukte jeg før også, vet ikke egentlig helt hvorfor jeg sluttet å bruke den, hehe.

  Minunate

  13.11.2016 kl.19:29

  Skjønner ikke vitsen med å teste alt på dyr! Dyr må få lov å være ifred!

  Padmé Sophie

  13.11.2016 kl.20:00

  Minunate: Ikkesant!

  Marty Beatricè

  13.11.2016 kl.20:08

  Utrolig bra skrevet, kunnet ikke sagt bedre selv! Jeg bruker selv dyrevennlig sminke, for jeg har ikke samvittighet til noe annet, samme gjelder det andre ting. Og, - jeg er så enig angående når du nevner det med dobbeltmoral, det er så viktig!

  - You go. <3

  Padmé Sophie

  13.11.2016 kl.20:32

  Marty Beatricè: Tusen takk :D Jeg synes det er viktig å kunne bruke dyrevennlige ting når man har mulighet til det. <3

  Victoria Larsen

  25.11.2016 kl.21:36

  Jeg har KUN dyrevenlige produkter! :-) Veldig mange fine produkter :-D

  Padmé Sophie

  26.11.2016 kl.01:37

  Victoria Larsen: Så bra at andre er med på det! Jeg er veldig fornøyd med disse produktene :D

  Skriv en ny kommentar