Å løpe i sirkler

Noen ganger går ikke livet som planlagt. Jeg snakker ikke om å få 4 på en prøve, istedenfor 5 eller 6. Jeg snakker ikke om at kjolen du skulle kjøpe når du fikk lønning var utsolgt i din størrelse, eller at yndlingsskoene dine er ødelagte. Selvfølgelig er disse tingene kjipe, ikke misforstå. Uansett hva så er det kjedelig og demotiverende når ting ikke går som planlagt eller som du håpet på. 

Jeg snakker om behandlere i spesialisthelsetjenesten som snakker til og om deg som om du var tilbakestående. Jeg snakker om at etter to år - og etter å ha vunnet i trygderetten - blir klagen din igjen avslått. En søknad som, om den hadde gått igjennom, hadde gitt deg en mye bedre livskvalitet. Som hadde åpnet mulighetene for å bli litt mer selvstendig, i en alder av snart 22. Som hadde gjort livet lettere for dine nærmeste. 

Jeg snakker om når hver konsultasjon med advokaten din koster 1200,- men at du alikevel er avhengig av det for at du skal ha en sjangse for å få bedret ting i livet ditt. 

Jeg er sliten. Så ubeskrivelig sliten. Men jeg kan ikke gi opp. Ikke nå, ikke enda. Helst aldri.

Jeg jobber mot en bedre fremtid. En fremtid som er verdt å leve. En fremtid hvor inspirasjonen til å skrive og til å dele viktige ting er på topp igjen. En fremtid hvor det å kle seg i fine antrekk, til å sminke seg og fikse håret er en glede og ikke en byrde. 

Jeg må bare fortsette.

#helse #psykiskhelse #autisme #asperger #aspergerssyndrom #psykiatri #spesialisthelsetjenesten #sykehusetivestfold #progress #recovery

2 kommentarer
Profile Image

Marty Beatricè

Andre folk som ikke opplever slike utfordringer som preger helse, enten om det er fysisk eller psykisk, bør egentlig tenke en gang til før de klager over angsten de ikke har diagnostisert.. (Måtte bare, siden enkelte tar altfor mye forgitt xD)

Du er kjempe flink, på tross av det vonde du føler så må du alltid huske at du er en stor resurs for deg selv og mange andre, for tenk på de du hjelper bare å fortelle, skrive og faktisk oppleve. Jeg unner deg ikke det her i det hele tatt, fine deg, men jeg beundrer deg og det er du som burde ha vært et forbilde for mange! (I am one of them <3)

Jeg løper med deg til sluttlinjen.

Profile Image

Padmé Sophie

<3

Skriv en ny kommentar