hits
Lukk meny
Padmés hverdag

Eksamenstid og blogglyst

God 5. desember, alle sammen! Desember er desidert den beste måneden i hele året, hvertfall for meg. Julekalender på tv'en (for meg går det akkurat nå i Amalies Jul på dvd, jeg sverger nemlig til de gamle, gode seriene), research rundt hva slags vegansk julemat som skal på bordet i år, innpakking av gaver, stearinlys og røkelse er en utrolig god kombinasjon. Akkurat nå er det riktignok eksamenstid også- ikke for meg, men for mammi. Jeg hjelper til da, så her i leiligheten blir det mye logoped-, eksamens- og universitetsprat akkurat nå. 

Utover ettermiddagen og kvelden i går fikk jeg plutselig en enorm blogglyst. Jeg fant frem kamerastativ og lette etter fjernkontrollen til kameraet i kanskje.. 30-40 minutter før jeg gjorde meg klar til å ta bilder. Etter x antall bilder i en ny genser bestemte jeg meg for at nå er jeg ferdig med photoshoot og satte meg ned foran pcen for å redigere litt lys ++. Men da jeg så bildene på pc-skjermen ombestemte jeg meg med en gang. Jeg fikk vondt i magen og "rullgardina" i hodet falt ned. Jeg kan da ikke legge ut bilder av meg? Sammenlignet med alle jentene på topplisten, instagram og youtube ser jeg jo ut som en gigantisk ku og selvfølelsen droppet et par hakk, for å si det sånn. Jeg tenkte på det resten av kvelden, drømte om det i natt og har tenkt på det i hele dag. Hvorfor skal dét stoppe meg? Det er så sinnsykt vondt. Jeg sliter med mat og jeg sliter med selvfølelse. Jeg er lei av smakstilsatt vann og jeg er lei av vanlig vann. Da blir det julebrus og cola.. Jeg sliter med å huske å spise, så da blir det er par knekkebrød når alarmen i hodet endelig går. Fuck it. Det er ikke noe gøy i det hele tatt og det er absolutt ekstremt upraktisk. Jeg prøvde ut yoga en stund, og herlighet så bra jeg følte meg etterpå. Jeg satt igjen med en utrolig sinnsro og tilfredshet i hodet. Men den der Aspergeren og utmattelsen etter den minste lille ting som omhandler menneskelig kontakt både online og offline stopper liksom opp alt. Ugh. Noen ganger kunne jeg virkelig ønske jeg var nevrotypisk. 

dagens utblåsning er ferdig ---> 

Over til en litt hyggeligere tone- jeg har laget en instagramkonto til min nydelige chihuahua Saga og den finner du her! Hun er utrolig oppmerksomhetssyk og veldig vakker, så hun følger allerede flere hundegrammer. Har din hund eller katt sin egen instagram? Legg gjerne ved navnet i kommentarfeltet! 

Ettersom bildene av meg selv i den nye genseren var heller skuffende får dere et bilde av de mest awesome sokkene i hele verden!

#desember #blogglyst #hverdag #eksamen #instagram #selvbilde #branok #doggram #hundegram #kattegram #dyregram #chihuahua

 • 05.12.2017 klokken 16:52
 • Padmés hverdag
 • Ingen kommentarer
 • 10 kg lettere

  Du vet når du går til et behandlingssenter og du gruer deg til hver eneste gang? Ikke fordi reiseveien er lang og kronglete eller fordi du må la hunden din være igjen hjemme, men fordi behandlingen river vekk så mye av grunnmuren du står på slik at du rett og slett bare klapper sammen når du kommer inn døren hjemme etterpå? Sånn har jeg hatt det i et par måneder nå. 

  De siste par ukene har jeg prøvd å eliminere flere små ting i livet mitt som har tatt unødvendig energi og livslyst fra meg. Blant annet World of Warcraft. Det tidligere love of my life, eneste interesse og fritidsaktivitet. Der jeg fikk venner. Nå, etter en lang stund, har jeg innsett og forstått at flere av de vennene jeg trodde jeg fikk og hadde faktisk ikke var venner. De ville ha meg med fordi jeg var flink til å spille, fordi jeg var en god fire mage, som kunne alle tactics og som kunne instruere andre. Nå, som jeg ikke spiller, er jeg som et ekko fra fortiden. Men det er helt ok. 

  I dag valgte jeg å eliminere en annen ting fra livet mitt; nemlig en uutholdelig, tøff, for krevende behandling som 99,9% sikkert ikke er den riktige for meg. Da jeg gikk ut fra behandlingsstedet følte jeg meg 10 kg lettere, og det gjør jeg fortsatt, selv om det er mange timer siden jeg kom hjem. Jeg har dermed storkost meg hjemme i sofaen med Saga og min bestevenninne Tina og sett på diverse tv-programmer, snakket og rett og slett slappet av. Diggeste følelsen jeg har hatt på lenge. ♥


  Vi liker også å leke litt gjemsel... ♥

  #hverdag #psykiatri #angst #fobi #depresjon #lettelse #asperger #autisme #aspergerssyndrom #asd

 • 22.11.2017 klokken 20:42
 • Padmés hverdag
 • 8 kommentarer
 • Zombiewalk Nøtterøyedition

  Jeg går rundt i en sky av konstant utmattethet. Jeg føler meg som en zombie i en ukeslang zombiewalk gjennom byens gater, til tross for at jeg ikke engang vandrer gatelangs. Den siste uken har det vært noe så og si hver dag. Når man da tenker over hvorfor jeg ikke fikk til å fullføre skolen og ikke har jobb så vil det automatisk (hvertfall logisk) si at denne uken er mer enn jeg kan takle. Det har vært uventede hendelser med mye sorg. Det var en spontan unghundsjekk av Saga fordi Vestfold dyrehospital hadde ledig. Kommunepsykiatri. Vond og frustrerende blodprøvetaking og aller verst - i morgen skal jeg til tannlegen. 

  Ting som blodprøvetaking (serumspeil for det meste) og tannlegetimer er ting som uansett hvor lang eller kort tid jeg har på å forberede meg, henger over meg og stjeler kreftene mine. Jeg får panikk og er nær besvimelse når det gjelder blodprøver. Jeg har riktignok blitt flinkere takke være de fantastiske sykepleierne på legesenteret mitt, men i dag var 3. forsøk da de var tomme for "butterfly" sist og at det har blitt en del surr. Med andre ord veldig slitsomt for en aspergerhjerne. 

  Tannlegetimen i morgen er fordi jeg må reparere enda en fylling. Dette er den samme jeg har fikset to ganger før, så jeg må helt ærlig si at jeg er skuffet over tidligere tannleger. Med denne tannlegetimen så runder jeg 10 000,- på tannlege i år, ettersom jeg hadde 2 operasjoner i sommer som kom på 7 000,- totalt. Hadde jeg derimot hatt hjemmesykepleie så hadde jeg fått kommunal tannbehandling gratis. Det tragikomiske oppi det er jo faktisk at OM jeg hadde bodd alene så hadde jeg måttet ha både hjemmesykepleie (for å hente medisiner) og boveiledning. Jeg velger å se på det med humor (galgenhumor har jeg blitt veldig flink på de siste årene- kan jo ikke sitte å gråte fordi hele livssituasjonen din er vond) fordi grunnen til at jeg bor hjemme hos mammi er jo både for at hun skal kunne fortsette å eie leiligheten mens hun går på UiO men også fordi jeg ellers hadde vært avhengig av enda flere instanser om Saga og jeg hadde bodd alene. 

  Jeg har egentlig hatt flere "sjanser" til å blogge om andre ting enn mine egne tanker den siste måneden, men når jeg er konstant tom for energi (dagligdagse gjøremål er for meg, og har vært i altfor mange måneder, å bruke mer energi enn jeg faktisk har) havner blogg og skriving nederst på listen. Jeg har riktignok vært flink til å bruke digital tegning som terapi, men nå ser det ut som jeg må ha nytt tegnebrett. Det blir litt sånn fml fordi tegnebrett er himla dyrt og jeg har kun uføretrygd per dags dato. 

  Men når alt kommer til alt så er jeg alikevel heldig selvom livet går mot meg, for jeg har en fantastisk familie, verdens søteste hund og den absolutt beste kjæresten man kan tenke seg. 

  #psykiskhelse #psykiatri #utmattelse #autisme #aspergerssyndrom #asperger #asd #autisme

 • 28.09.2017 klokken 15:39
 • Padmés hverdag
 • 13 kommentarer
 • En ny start på livet

  Som dere sikkert forstod fra det forrige innlegget har den siste tiden vært rimelig tøff. I tillegg til det uventede tapet av min aller beste venn og soulmate begynte jo mammi på universitetet i Oslo, jeg fikk innkalling til time på Linde alikevel (fordi fastlegen min er badass og ringte dem for å klage, I FERIEN SIN) og plutselig var det veldig mye mer utfordrende å komme meg til avtaler med lege og i kommunepsykiatrien. 

  Men de siste to ukene har det skjedd fine ting som endrer hverdagen til det bedre. For det første har jeg fått innvilget støttekontakt. Men det er én ting som er enda bedre: jeg, Padmé Sophie, har fått en liten valp!

  Hun er en nydelig liten Chihuahua på 6.5 måneder som er både leken, nysjerrig og oppmerksom. 

  #hund #chihuahua #renraset #valp #kjærlighet

 • 18.09.2017 klokken 16:36
 • Padmés hverdag
 • 10 kommentarer
 • Livet as..

  Nå.. nå altså, var det på tide å sette seg ned og prioritere litt annerledes. Av innlegget jeg skrev forrige dagen så var det kanskje (forhåpentligvis) tydelig at det er mye som skjer og det er ekstremt mye som har skjedd. Det føles nesten som døgnet ikke har nok timer! Tro det eller ei, det kan være slik for uføre også... Igjen- dette er ikke drømmen, absolutt ikke. Det er en nødvendighet for å overleve.

  Uansett.. Dere husker kanskje at jeg spurte om tips og råd fordi jeg skulle operere ut begge visdomstennene i underkjeven her for en stund siden? Begge operasjonene er nå gjennomført (20. juni for høyre side og 13. juli for venstre). Desverre var jeg så uheldig å få infeksjon etter begge inngrepene, så nytt dren med antibiotika i juni og antibiotika (pille)kur akkurat nå. I mine øyne er dette bare tragikomisk, jeg som måtte få beroligende i form av rohypnol i tillegg til ekstra bedøvelse før begge operasjonene, og så må jeg søren meg tilbake for komplikasjoner! Just my luck, eh? Med andre ord har jeg hatt mye smerter i over en måned og knasket smertestillende. Både paralgin forte, paracet og ibux. Forhåpentligvis er i morgen siste dagen med antibiotika og godt er det for det er så mye å huske på for meg nå

  ***

  Noe jeg ikke har fortalt (fordi det ikke er om meg) på bloggen tidligere er at mammi var så uheldig og brakk håndleddet på to steder i juni 2016. Det medførte operasjon, gips og lang ventetid. Jeg har med andre ord stått på hardt det siste året. I tillegg var hun enda litt mer uheldig og fikk en komplikasjon kalt CRPS (Complex regional pain syndrome) i etterkant og dette har ført til sykemelding i ett år. Der stoppet det, som mange som er i jobb vet, og å gå tilbake i jobben som barnehagelærer med pedagogikk er med andre ord out of the question da hun ikke kan bruke venstre hånd som normalt. Med sin interesse for barn og utvikling samt psykiatri etter så mange år med meg så bestemte hun seg for å søke seg inn på logopedi på UiO. NAV mente alikevel, på tross av alt, at hun kunne komme tilbake i jobb som barnehagelærer (jeg fikk beskjed om at jeg kunne vokse fra autisme, så hvem vet hva mange i systemet tenker?) så hun fikk avslag av dem på å kunne ta videreutdanning. Med min interesse og mitt engasjement for urettferdighet blant mennesker som får livet snudd på hodet mot sin vilje tok jeg opp kampen for/med henne og skrev en klage. Gjett hvem som begynner på universitetet alikevel den 15. august? Yep, that's right! Den sterke, kunnskapsrike, fantastiske mammaen min! En superstolt datter her nå altså. 

  I forhold til det så blir livet mitt også snudd på hodet fra bare to uker frem i tid. Det blir tøft, spennende og læringsrikt og forhåpentligvis kan fastlegen min være så awesome og overbevisende at jeg kan få hjelp ved DPS/Linde her på Nøtterøy til tross for avslag på klage også. Legen min er nemlig fantastisk. 

  ***

  Som dere kanskje forstår så skjer det ubeskrivelig mye i livet mitt. Det er vanskelig med forandringer, for det er virkelig noe jeg har vanskeligheter med å takle, men man kan ikke akkurat bestemme over alt her i livet. Noen ting må bare skje, og da er jeg heldig som har noen få fantastiske venner, en sinnsykt bra og kjærlig familie og også selvfølgelig verdens beste kjæreste. 

  Jeg jobber med å finne tilbake motivasjonen for å skrive, dele og øke kunnskap, så stay tuned for en ekstremt hendelsesrik høst for meg og mine nærmeste. 

  #forandringer #hverdag #utvikling #familie #asperger #aspergerssyndrom #autisme #depresjon #angst #psykiatri

 • 01.08.2017 klokken 15:26
 • Padmés hverdag
 • 4 kommentarer
 • Sunday funday

  ..eller ikke? Jeg vet ikke jeg. Søndag er for meg den dagen i uka hvor jeg hvertfall kan gå i behagelige klær, droppe sminken og eventuelle hårprodukter, se på serier uten dårlig samvittighet o.l.

  Petter og jeg endte med å se de siste episodene av Charmed sesong 8 før han måtte dra, for i morgen er det jo klart for en ny uke. Nå sitter jeg her i sengen min med nyfarget hår og er ikke helt sikker på hva jeg skal finne på. Spille litt retail (Legion) WoW? Stryke putetrekkene til de enorme putene mine? Se på Beverly Hills? Jeg tror faktisk jeg går og ordner meg litt vegansk is med sjokoladepulver eeeller vegansk milkshake! ^^
  Hvem trenger sminke liksom? 

  #søndag #slapp #nomakeup #nofilter #naturlig

 • 05.03.2017 klokken 19:09
 • Padmés hverdag
 • 8 kommentarer
 • Hva har skjedd?

  Wow dere.. Nå har det gått for lang tid, og det er jeg så inderlig klar over. Det har alikevel vært mer viktig for meg å bli ferdig med del to av prosjekt Padmé's lair, og når jeg først har satt meg ned altfor sent fordi jeg har vært hypomanisk så har det vært for sent til å publisere noe. Jeg har derimot sååå mye å vise frem og jeg er så stolt av meg selv for alt jeg har fått til, selv om jeg er i en utrolig dårlig periode nå (berg-og-dalbane for sure!).

  Bortsett fra prosjekt Padmé's lair har det også skjedd andre ting. Jeg har vært på IKEA, jeg har vært en tur i Strömstad og på Nordbysenteret, jeg har malt mer og tatt frem fimoleiren min igjen. Jeg har også hatt en heftig indre kamp på hvor vidt jeg ville dele detaljer om at jeg har en stalker som har trakassert meg og de rundt meg, men jeg bestemte meg til slutt for at han kun er en liten flue på frontruta i livet mitt som lett blir borte om man bruker vindusviskerne :)

  I dag har det alikevel toppet seg på grunn av en artikkel i VG og kommentarer fra bedrevitere angående tester som per dags dato kan vise mye tidligere om du bærer på et barn med kromosomfeil, slik at man har lengre tid for å bestemme seg for hvorvidt man vil beholde det livet man har skapt eller ta abort fordi det er lettere (altså, det er vel ikke så lett psykisk - det kan jeg ikke si noe om - men forhåpentligvis skjønner dere greia). For alt vi vet kan det om noen år være mulig å påvise fremtidig kreft, astma, migrene eller faktisk autisme, slik at man kan droppe de barna og få mindre av dem også i samfunnet. Om man er litt annerledes eller har utfordringer med noe er man ikke verdt dritten under skoa tydeligvis. Jeg tenkte å lage en videoblogg hvor jeg snakker om akkurat dette for å forhåpentligvis kunne formulere meg litt bedre.. 

  #hverdag #samfunn #videoblogg #debatt #samfunnsdebatt #ikea #prosjekt #oppussing

 • 01.03.2017 klokken 20:45
 • Padmés hverdag
 • 8 kommentarer
 • Tannlege, operasjon og alt det der..

  Først må jeg bare si at jeg har en helt ekstrem tannlegeskrekk. Jeg har en reell angst for tannleger, tannpleiere, sykehus og lignende. Hver gang noen bringer opp temaet om at det er på tide å sjekke tennene stivner jeg derfor av skrekk. Jeg har heldigvis vært utrolig heldig etter at jeg flyttet tilbake til Nøtterøy, for tannlegen jeg har vært hos (og skal til videre) er en helt fantastisk dame med en enorm forståelse for mennesker. Det hjelper alikevel ikke der og da, men jeg prøver å "bite tennene sammen" og tenker at det er bedre å være føre var og trosse angsten enn å få gebiss i en alder av 30. 

  I går var jeg hos tannlegen igjen, bare for en liten sjekk ettersom hun sa da jeg var der i fjor sommer at hun ville holde et øye med tennene mine generelt, men også visdomstennene som tydelig var på vei. I løpet av sensommeren og høst i fjor har jeg slitt med tidvise smerter i den nedre kjeven nettopp fordi visdomstennene nede er på fremmarsj, så mammi ordnet en time for meg. 

  Det viser seg at jeg må ha en operasjon for å få ut begge visdomstennene nede. Bare ordet får meg til å grøsse og jeg gruer meg veldig. Underkjeven min er nemlig for liten.. Jeg blir heldigvis henvist til en spesialist når den tid kommer at jeg vil gjøre det, og jeg har bestemt meg for å gjøre det så fort som mulig. Jo fortere det er gjort, jo mindre slipper jeg å tenke på det og grue meg, og jeg slipper i tillegg å få mer vondt enn nødvendig i kjeven. I tillegg til det må jeg uansett tilbake til tannlegen i mars for å fikse en fylling fordi den har knekt og også dratt meg seg litt av den ene jekselen min. O lykke... 

  Til tross for at det er vanskelig for meg må jeg bare prøve å ta ting som det kommer og være takknemlig for at jeg hvertfall får hjelp! 

  Har du trukket visdomstennene? I så fall- hvor mange og måtte du operere? 

  #helse #operasjon #tenner #tannlege #visdomstenner 

 • 21.02.2017 klokken 14:51
 • Padmés hverdag
 • 8 kommentarer
 • Gone awol

  Den siste uken (og for å være ærlig, litt lenger) har vært helt forferdelig fysisk sett for kroppen min. Jeg er nemlig midt i et medisinbytte hvor man trapper opp på den nye og ned på den man har gått på, og jeg har for første gang i livet opplevd bivirkninger i en startfase av medisiner! Jeg er virkelig lykkelig for at jeg ikke har opplevd det før, for det har ikke vært kult i det hele tatt. Jeg har snakket med andre som har begynt på akkurat samme medisin og de har lignende erfaringer og konkludert med at det går over etter ca. to uker. I morgen er det to uker siden jeg startet, og allerede i går følte jeg meg bedre, så hipp hurra for meg.

  Denne uken hadde jeg "fri" fra behandling (jeg er vanligvis på ett møte i uken, enten med Glenne, psykiatrien i Nøtterøy eller legen), så Emine og jeg tok turen til Sarpsborg på lørdag og her er vi enda. Vi vender snutene våre mot Nøtterøy i løpet av morgendagen fordi Petter skal jobbe i natt. Valentinsdagen i går ble veldig fin for alle tre ettersom vi spiste taco (som er både min og Petters yndlingsmat) og da får Emine alltid restene av agurken ettersom agurk for henne er som sjokolade for mange mennesker, i tillegg til at vi laget brownies!  

  Når jeg kommer hjem i morgen skal jeg få ordnet slik at de innleggene jeg har som utkast fordi de er halvveis ferdig blir heeeelt ferdig og klar til å publiseres, for jeg har både innlegg om veganske favoritter og innkjøp fra en ny yndlingsbutikk å vise dere. I mellomtiden kan dere få beundre det helt fantastiske, spesialbestilte enhjørningshodet som henger på soveromsveggen på Nøtterøy fra White Faux Taxidermy. ♥

  #psykiskhelse #medisinering #medisinbytte #aspergerssyndrom #autisme #depresjon #angst #aspergerblogg #autismeblogg 

 • 15.02.2017 klokken 19:19
 • Padmés hverdag
 • 8 kommentarer
 • Blogg- og kameraproblemer (hjelp!!)

  Jeg har vært relativt inaktiv på nett den siste uken, bortsett fra nettdebatter av diverse ting (uførhet, dyremishandling, ulvesaken og hets av kjendiser). Inaktivitet fra bloggen skyldes prosjekter her hjemme, men også at overføringskabelen som man bruker for å få bildene fra kamera til pcen har sporløst forsvunnet! Jeg bestemte meg altså i går for at jeg skulle poste et innlegg med litt ting jeg har gjort den siste uken som har holdt meg opptatt og i min egen verden så jeg startet med å ta bilder. Da jeg satte meg ned for å overføre bildene til pcen innså jeg at kabelen var borte. Jeg har lett i skuffer, skap, under sengen og til og med på gjesterommet, men den er og blir borte. Jeg får heldigvis tak i en ny en senere i dag så da blir det bilder! 


  Bilde av Petter og meg fra juleferien 2013. 

  #kameraproblemer #canon #bloggproblemer #blogg #hverdag #prosjekt 

 • 07.02.2017 klokken 15:10
 • Padmés hverdag
 • 6 kommentarer
 • Søndagsvibes

  Jeg har egentlig så utrolig mye jeg skulle sagt, men noen ganger er det for vanskelig å sette ord på tankene, så i dag har jeg heller jobbet med hendene og fått gjort unna litt småting. Petter og jeg fikk nemlig hengt opp et par knagger ute i boden som vi har laget selv, for å få litt bedre "lagringsplass" til jakker her hos mammi. Jeg fikk også vasket litt (masse) klær, planlagt litt fremtidige prosjekter, gått tur med Emine og generelt hatt en veldig fin og avslappende søndag, til tross for tankekaos. Og ja, til de som ikke kjenner Petter og meg personlig; vi er i ett forhold igjen og drømmer om en fremtid hvor vi ikke bor et stykke fra hverandre. ♥ Er ganske ensomt å dra fra hverandre hver søndag..
  Meg for noen dager siden i en absolutt fab t-skjorte kjøpt fra Dollskill! 

  #søndagsvibes #planlegging #fremtiden #kjærestepar #prosjekt

 • 29.01.2017 klokken 20:30
 • Padmés hverdag
 • 4 kommentarer
 • Den sosiale utmattelsen

  Tenk at det i går var 31. desember 2016 og i dag faktisk er 1. januar 2017?! Personlig synes jeg det er så merkelig å tenke på.. At det er et år den ene dagen og et annet år dagen etter, men hei- vi klarte oss! Godt nytt år alle sammen! Jeg håper alle fikk en fin avslutning på det gamle året og en hyggelig start på det nye. ♥

  Selv feiret jeg nyttårsaften hjemme med Emine, Petter og venninnen min Marty. Vi koste oss med vegetarisk kebab fra Hälsans kök, potetgull, chillinøtter, Herrljungas cider med 0,7%, en god vin med 6% og koselige filmer på Netflix. 

  Over til overskriften.. 
  Juleferien min har vært absolutt herlig. Familiehygge, avslappning, ferie fra behandling, fine filmer og spennende tv-serier, men jeg har også vært utrolig sliten. På julaften var vi 10 stykker her hjemme hos mammi og tro meg, det tok virkelig på! Så mange mennesker (selv om det er familie), forskjellige lukter, høye stemmer som prøver å bli hørt over lyden av julemusikk og stress under gaveåpning gjør meg utmattet og forvirret. Det var selvfølgelig litt andre ting som spilte inn også, men det er ikke noe spesielt å snakke om. Gjort er gjort og spist er spist, som de sier i Hakkebakkeskogen. Det er hvertfall grunnen til at jeg har vært fraværende fra både blogg og sosiale medier.

  I motsetning til andre så har jeg faktisk ikke så veldig mange "alvorlige" eller stressende nyttårsforsetter heller. Det går mer på å være flinkere til å oppdatere både her på bloggen og instagram, være mer med familie og fortsette å utfordre meg selv og ikke minst være flinkere til å ta vare på mine medmennesker- for det er faktisk utrolig lite som skal til for å glede en annen person. 
  De to bildene av sminken og helfigurbilde av kjolen er fra julaften, bilde av Marty og meg er fra i går. 

  Jeg er sikker på at 2017 kommer til å bli et år hvor det kommer til å skje mye fint, og jeg har masse å vise dere av både julegaver som er helt fantastiske og ting jeg har investert i selv. ♥

  #autisme #autismeblogg #asperger #aspergerssyndrom #aspergerblogg #hverdag #julaften #nyttårsaften #psykiskhelse #mentalhelse #fyrverkeri 

 • 01.01.2017 klokken 16:23
 • Padmés hverdag
 • 8 kommentarer
 • Adventslys  Jeg gikk til innkjøp av disse fine adventslysene i november på Europris. Selvom det er lilla lys i stuen så er det jo hyggelig å kunne tenne lys på rommet også! Håper alle har en fin adventstid og gleder seg til jul like mye som jeg gjør. ♥

 • 07.12.2016 klokken 18:41
 • Padmés hverdag
 • 2 kommentarer
 • Wishbone pink

  Hei alle fine!

  Først må jeg bare få si hvor herlig det er å få respons på blogginnlegg (slik som det jeg skrev i går)! Det er ikke mye som er bedre enn den følelsen for meg akkurat nå, så tusen takk til alle som tok seg tid til å kommentere og/eller like. ♥

  I dag har jeg ikke gjort så mye, ettersom jeg er rimelig utslitt etter i går (lenger tur med Emine, mye skriving og en del rydding/vasking hjemme) så produktivitet er oppskrytt, hehe. Jeg lå ganske lenge i sengen før jeg orket å stå opp, men noen ganger så får det være helt greit. Jeg må nemlig bli flinkere til å akseptere at angsten styrer mye i livet mitt og at den gjør meg utslitt når jeg presser meg til å gjøre hverdagslige ting. Å bli sint, lei seg eller skuffet på grunn av det er bare bortkastede følelser og energi, for det er ikke så mye annet å gjøre enn å stå på og gjøre små ting som utfordrer helt passe. 

  En ting jeg har fått gjort er faktisk å sminke meg. Jeg finner jo egentlig så utrolig mye glede i det! Jeg har fått prøvd Immortal mascaraen og Studded kiss leppestiften jeg skrev om i går og andre ting som jeg skal vise senere. Jeg er superfornøyd med resultatet!  Kjolen jeg har på meg er en del av Wishbonekolleksjonen til Iron Fist, og jeg har kjøpt min via Dollskill. Dollskill er i mine øyne det tryggeste å kjøpe IF klær fra, ettersom jeg har opplevd mye dårlig i kontakt med kundeservicen dems og at de er utrolig treige, holder ikke det de lover og at de selger ting de ikke har på lager.. Denne kjolen er superherlig å ha på seg og jeg føler meg faktisk litt som en prinsesse! 

  #makeup #skjønnhet #kosmetikk #katvond #dyrevennlig #vegansk #ironfist #dollskill #klær #mote #angst #depresjon #hverdag #autisme #aspergerssyndrom

 • 06.12.2016 klokken 18:43
 • Padmés hverdag
 • 4 kommentarer
 • Oh come, all ye faithful

  God kveld, alle sammen!

  Først må jeg si takk for noen fantastiske julegavetips jeg fikk på forrige innlegg, det hjalp utrolig mye. Jeg er faktisk nesten ferdig, og før desember! Lykke. Litt nettshopping nå så kan julen bare komme, altså. Jeg har også et julegavetips til dere (om dere skal kjøpe gaver til jenter, that is): The Body Shop har utrolig mange fine gavesett, og de billigste er nede i 139,-. Jeg er ikke sikker på om de minste gavepakkene er ute på nettbutikken, men jeg fant de hvertfall på avdelingen dems i Farmandstredet her i Tønsberg. :)

  Jeg fikk jo selvfølgelig rasket med meg et par småting til meg selv fra både H&M og New Yorker, og mens jeg har sett på talen til Hillary Clinton har jeg hatt på meg «so much internet, so little time» t-skjorte i tillegg til en fantastisk morsom Yodalue som det ligger bilder av både på facebook og instagram.

  Alle sokkene er kjøpt på barneavdelingen på H&M; Star Wars på gutteavdeling, MLP og kattene på jenteavdelingen.

  Angående valget i USA vil jeg først og fremst si at jeg synes det er forferdelig at en kvinnediskriminerende, lgbt hatende og rasistisk mann skal styre de neste fire årene, men at jeg ikke nødvendigvis mener Hillary Clinton var det beste valget fra andre siden heller. Slik som det ble kan jeg bare si #imwithher , sammen med majoriteten av de amerikanske folkene jeg både kjenner og vet om også var. ♥

  Det er alikevel viktig å huske på at valget nå er avgjort og det er ikke så mye mer å si. Det amerikanske folket har talt, og uansett hvilket lands politikk man snakker om så vil det alltid være delte meninger, og å dvele noe mer etter et avgjort valg er bare dumt fordi det faktisk kan splitte vennskap og bekjentskap også. Vi får håpe Trump gjør en bra jobb fremover og viser at han fortjente majoriteten av stemmene.

  #jul #julegaver #julestemning #starwars #yoda #mote #usa #utenrikspolitikk #amerikanskvalg #trump #clinton

 • 09.11.2016 klokken 18:31
 • Padmés hverdag
 • 6 kommentarer
 • Nytt design og julegavetips?!

  Hei! 

  Nå er jeg tilbake, igjen, etter en uke uten å ha skrevet noe som helst offentlig. Jeg skal virkelig prøve å finne inspirasjonen og energien til å skrive mer aktivt her og sette skrivingen foran for eksempel gaming igjen.

  Som noen kanskje har sett i natt eller tidligere i dag (?) har jeg nå byttet design, for første gang etter at jeg opprettet denne bloggen. Jeg snakket om det for noen uker siden, men denne gangen skulle alt være 100% perfekt og jeg har nå også fått til et 100% responsivt design slik at det blir penere både på store og små skjermer! ^^

  Men over til andre del av overskriften- har dere noen julegavetips til meg? Forslag til både foreldre, søsken, søskenbarn, venner og alt egentlig. Jeg skal nemlig starte på juleshoppingen min i morgen sammen med min venninne Tina og jeg er egentlig ganske lost. Jeg blir derfor ekstremt glad og takknemlig for hva som helst av forslag! ♥

  #webdesign #bloggdesign #responsivtdesign #jul #julegaver #gavetips 

 • 08.11.2016 klokken 19:06
 • Padmés hverdag
 • 12 kommentarer
 • 23. juni 2016

  I dag er det sankthansaften, og en dag jeg vanligvis gleder meg veldig til. Mammi og jeg pleide å dra til enten mimmi (min mormor) på Husvik for å grille og se på bålet der eller til Ringshaug for å besøke noen fantastiske venner vi har der. I år derimot er det litt annerledes.. Mammi har brukket håndleddet og venter på operasjon og har dermed forbud mot å kjøre bil, den fantastiske personen vi pleier å være hos på Ringshaug har nettopp gjennomgått sin egen operasjon og ellers har vi ikke funnet noen alternativer, så da blir det soyapølser her hjemme i kveld. 

  Jeg føler veldig på at det faktisk er trist å ikke ha en kjæreste, noen som bryr seg "det lille ekstra" og som vil gå det ekstra skrittet for å gjøre ting fint. Jeg merker hvordan angsten hemmer meg mer og mer for hver dag, og hvor mye verre den gjør depresjonen og evnen min til å møte de få jeg har her (jeg har alikevel flere her enn jeg hadde i Sarpsborg). Jeg har nemlig to personer her i Tønsberg som gjør at angsten ikke er så ille, spesielt om vi enten er hjemme hos meg eller hjemme hos en av dem, ettersom de har slitt like mye selv og derfor ikke stiller ubehagelige spørsmål eller ser rart på meg om jeg plutselig bryter sammen i gråt.

  Dette er den lyseste og dermed lengste dagen i året, så jeg skal alikevel prøve å gjøre det beste ut av det. Jeg har mammi, Emine og mer eller mindre et par bekjente som jeg snakker med via facebook og snapchat som jeg enda ikke har møtt. 


  Dette bilde minner meg om en lettere tid, og gir meg håpet og troen på at alt en gang skal bli letter igjen.

  #etaspergerliv #aspergerhverdag #asperger #aspergerssyndrom #autisme #hverdagmedautisme #depresjon #angst #fremtid #håp

 • 23.06.2016 klokken 12:50
 • Padmés hverdag
 • 4 kommentarer
 • Left shark?

  Er det en ting som kan muntre meg opp på tross av det meste er det morsomme videoer, og spesielt noe som har med musikk eller dyr å gjøre. Så her er en for alle dere som trenger en liten oppmuntring i dag. 


  Synkront? I think not.

  #musikk #katyperry #viral #viralevideoer #leftshark #superbowl

 • 22.02.2016 klokken 20:18
 • Padmés hverdag
 • Ingen kommentarer
 • Det beste jeg noen gang har gjort!

  Altså, det å bytte til blogg.no. For meg er tilbakemeldingene jeg har fått fullstendig overveldende, selv om det kanskje ikke virker som så mye for en annen person. Det at innleggene jeg poster blir kommentert, likt og delt betyr hele verden for meg, for det å skrive er en av de få tingene jeg har. Så tusen, tusen takk, alle sammen!

  Dagen i dag og i går har gått med til å fortsette å fikse her hjemme. På tross av at vi har bodd her over et år er ting fortsatt ikke ferdig, men det er ikke så rart med tanke på at ikke alle rommene er pusset opp på en gang (og kjøkkenet står fortsatt igjen!). På torsdag brukte jeg faktisk et par timer på å male bilderammer, fordi jeg fant ut at det var en god måte å få tankene litt bort og dermed utrolig bra terapi, hvertfall for meg.

  På mandag skjer det noe utrolig spennende. Noe som egentlig har vært et lite mål i seg selv med det at jeg skriver og alt det jeg deler med omverdenen. Jeg er smålig overtroisk så jeg vil ikke "jinxe" det ved å fortelle noe, men jeg er utrolig spent og gruer meg ekstremt. Men det skal gå bra! 

  Med dette og alle tankene jeg har i hodet så tenkte jeg å dele to bilder fra sommeren 2012. Jeg husker enda hvor misfornøyd jeg var med kroppen min og alt, mye på grunn av et voldelig forhold, men mest av alt var jeg fortsatt ikke frisk fra spiseforstyrrelsene og så på meg selv som utrolig stor og følte meg som en ku. (Beklager så mye om dette påvirker noen i negativ grad, er triggende eller provoserende. Husk at jeg den dag i dag faktisk er overvektig i følge BMI med muskler og hele pakka.)


   

  #fremtid #fortid #spiseforstyrrelser #psykisksyk #asperger #autisme

 • 06.02.2016 klokken 18:12
 • Padmés hverdag
 • 8 kommentarer
 • Nytt år, nye muligheter

  Da jeg skrev overskriften ble jeg klar over hvor klisjé det faktisk er å si noe slikt. Et nytt år vil jo ikke nødvendigvis si at du får nye muligheter, ikke at ting blir bedre eller forandret heller- men for meg blir det det.

  28. desember fikk jeg nemlig melding fra skatteetaten/folkeregisteret om at navnendringen min ble godtatt. Jeg heter ikke lenger Milla Sophie Kristiansen, men Padmé Sophie Kristiansen. Hvor fantastisk er ikke det? Jeg har også fått brev av NAV, og nå har jeg enda en ting mindre å bekymre meg for. Det er så deilig!

  Nyttårsaften var herlig, og jeg var så heldig å få feire den med Emine, Petter, Eskil og Marius. En fantastisk hund og tre fantastiske mennesker. Jeg kunne ikke ønsket meg noe bedre! 2015 var heller ikke så ille, med tanke på hvor mye jeg har fått utrettet til tross for sterk depresjon og angst. Men ikke minst må jeg få lov til å takke alle dere som fortsatt leser bloggen min og gir meg tilbakemeldinger! Det er kjempehyggelig og jeg setter veldig stor pris på det. :)  Ikke den beste kvaliteten, men juletreet står i veien for der jeg pleier å ta bilder, hehe.. Her har jeg på meg yndlingsbuksen min fra Iron Fist! Cardiganen som "hører" til i settet er like fin. ^^ Jeg må forresten få tatt bilde av alt jeg har kjøpt derfra, fordi det er så ekstremt mye fint og nærmest perfekt.

  #PadmeSophie #Ironfist #Nyttår #Nyttårsaften #Aspergerblogg #Nyblogg #Nystart 

 • 15.01.2016 klokken 18:48
 • Padmés hverdag
 • 4 kommentarer
 • Vis flere innlegg

   Sunday funday

   ..eller ikke? Jeg vet ikke jeg. Søndag er for meg den dagen i uka hvor jeg hvertfall kan gå i behagelige klær, droppe sminken og eventuelle hårprodukter, se på serier uten dårlig samvittighet o.l.

   Petter og jeg endte med å se de siste episodene av Charmed sesong 8 før han måtte dra, for i morgen er det jo klart for en ny uke. Nå sitter jeg her i sengen min med nyfarget hår og er ikke helt sikker på hva jeg skal finne på. Spille litt retail (Legion) WoW? Stryke putetrekkene til de enorme putene mine? Se på Beverly Hills? Jeg tror faktisk jeg går og ordner meg litt vegansk is med sjokoladepulver eeeller vegansk milkshake! ^^
   Hvem trenger sminke liksom? 

   #søndag #slapp #nomakeup #nofilter #naturlig

  • 05.03.2017 klokken 19:09
  • Padmés hverdag
  • 8 kommentarer
  • Hva har skjedd?

   Wow dere.. Nå har det gått for lang tid, og det er jeg så inderlig klar over. Det har alikevel vært mer viktig for meg å bli ferdig med del to av prosjekt Padmé's lair, og når jeg først har satt meg ned altfor sent fordi jeg har vært hypomanisk så har det vært for sent til å publisere noe. Jeg har derimot sååå mye å vise frem og jeg er så stolt av meg selv for alt jeg har fått til, selv om jeg er i en utrolig dårlig periode nå (berg-og-dalbane for sure!).

   Bortsett fra prosjekt Padmé's lair har det også skjedd andre ting. Jeg har vært på IKEA, jeg har vært en tur i Strömstad og på Nordbysenteret, jeg har malt mer og tatt frem fimoleiren min igjen. Jeg har også hatt en heftig indre kamp på hvor vidt jeg ville dele detaljer om at jeg har en stalker som har trakassert meg og de rundt meg, men jeg bestemte meg til slutt for at han kun er en liten flue på frontruta i livet mitt som lett blir borte om man bruker vindusviskerne :)

   I dag har det alikevel toppet seg på grunn av en artikkel i VG og kommentarer fra bedrevitere angående tester som per dags dato kan vise mye tidligere om du bærer på et barn med kromosomfeil, slik at man har lengre tid for å bestemme seg for hvorvidt man vil beholde det livet man har skapt eller ta abort fordi det er lettere (altså, det er vel ikke så lett psykisk - det kan jeg ikke si noe om - men forhåpentligvis skjønner dere greia). For alt vi vet kan det om noen år være mulig å påvise fremtidig kreft, astma, migrene eller faktisk autisme, slik at man kan droppe de barna og få mindre av dem også i samfunnet. Om man er litt annerledes eller har utfordringer med noe er man ikke verdt dritten under skoa tydeligvis. Jeg tenkte å lage en videoblogg hvor jeg snakker om akkurat dette for å forhåpentligvis kunne formulere meg litt bedre.. 

   #hverdag #samfunn #videoblogg #debatt #samfunnsdebatt #ikea #prosjekt #oppussing

  • 01.03.2017 klokken 20:45
  • Padmés hverdag
  • 8 kommentarer
  • Tannlege, operasjon og alt det der..

   Først må jeg bare si at jeg har en helt ekstrem tannlegeskrekk. Jeg har en reell angst for tannleger, tannpleiere, sykehus og lignende. Hver gang noen bringer opp temaet om at det er på tide å sjekke tennene stivner jeg derfor av skrekk. Jeg har heldigvis vært utrolig heldig etter at jeg flyttet tilbake til Nøtterøy, for tannlegen jeg har vært hos (og skal til videre) er en helt fantastisk dame med en enorm forståelse for mennesker. Det hjelper alikevel ikke der og da, men jeg prøver å "bite tennene sammen" og tenker at det er bedre å være føre var og trosse angsten enn å få gebiss i en alder av 30. 

   I går var jeg hos tannlegen igjen, bare for en liten sjekk ettersom hun sa da jeg var der i fjor sommer at hun ville holde et øye med tennene mine generelt, men også visdomstennene som tydelig var på vei. I løpet av sensommeren og høst i fjor har jeg slitt med tidvise smerter i den nedre kjeven nettopp fordi visdomstennene nede er på fremmarsj, så mammi ordnet en time for meg. 

   Det viser seg at jeg må ha en operasjon for å få ut begge visdomstennene nede. Bare ordet får meg til å grøsse og jeg gruer meg veldig. Underkjeven min er nemlig for liten.. Jeg blir heldigvis henvist til en spesialist når den tid kommer at jeg vil gjøre det, og jeg har bestemt meg for å gjøre det så fort som mulig. Jo fortere det er gjort, jo mindre slipper jeg å tenke på det og grue meg, og jeg slipper i tillegg å få mer vondt enn nødvendig i kjeven. I tillegg til det må jeg uansett tilbake til tannlegen i mars for å fikse en fylling fordi den har knekt og også dratt meg seg litt av den ene jekselen min. O lykke... 

   Til tross for at det er vanskelig for meg må jeg bare prøve å ta ting som det kommer og være takknemlig for at jeg hvertfall får hjelp! 

   Har du trukket visdomstennene? I så fall- hvor mange og måtte du operere? 

   #helse #operasjon #tenner #tannlege #visdomstenner 

  • 21.02.2017 klokken 14:51
  • Padmés hverdag
  • 8 kommentarer
  • Gone awol

   Den siste uken (og for å være ærlig, litt lenger) har vært helt forferdelig fysisk sett for kroppen min. Jeg er nemlig midt i et medisinbytte hvor man trapper opp på den nye og ned på den man har gått på, og jeg har for første gang i livet opplevd bivirkninger i en startfase av medisiner! Jeg er virkelig lykkelig for at jeg ikke har opplevd det før, for det har ikke vært kult i det hele tatt. Jeg har snakket med andre som har begynt på akkurat samme medisin og de har lignende erfaringer og konkludert med at det går over etter ca. to uker. I morgen er det to uker siden jeg startet, og allerede i går følte jeg meg bedre, så hipp hurra for meg.

   Denne uken hadde jeg "fri" fra behandling (jeg er vanligvis på ett møte i uken, enten med Glenne, psykiatrien i Nøtterøy eller legen), så Emine og jeg tok turen til Sarpsborg på lørdag og her er vi enda. Vi vender snutene våre mot Nøtterøy i løpet av morgendagen fordi Petter skal jobbe i natt. Valentinsdagen i går ble veldig fin for alle tre ettersom vi spiste taco (som er både min og Petters yndlingsmat) og da får Emine alltid restene av agurken ettersom agurk for henne er som sjokolade for mange mennesker, i tillegg til at vi laget brownies!  

   Når jeg kommer hjem i morgen skal jeg få ordnet slik at de innleggene jeg har som utkast fordi de er halvveis ferdig blir heeeelt ferdig og klar til å publiseres, for jeg har både innlegg om veganske favoritter og innkjøp fra en ny yndlingsbutikk å vise dere. I mellomtiden kan dere få beundre det helt fantastiske, spesialbestilte enhjørningshodet som henger på soveromsveggen på Nøtterøy fra White Faux Taxidermy. ♥

   #psykiskhelse #medisinering #medisinbytte #aspergerssyndrom #autisme #depresjon #angst #aspergerblogg #autismeblogg 

  • 15.02.2017 klokken 19:19
  • Padmés hverdag
  • 8 kommentarer
  • Blogg- og kameraproblemer (hjelp!!)

   Jeg har vært relativt inaktiv på nett den siste uken, bortsett fra nettdebatter av diverse ting (uførhet, dyremishandling, ulvesaken og hets av kjendiser). Inaktivitet fra bloggen skyldes prosjekter her hjemme, men også at overføringskabelen som man bruker for å få bildene fra kamera til pcen har sporløst forsvunnet! Jeg bestemte meg altså i går for at jeg skulle poste et innlegg med litt ting jeg har gjort den siste uken som har holdt meg opptatt og i min egen verden så jeg startet med å ta bilder. Da jeg satte meg ned for å overføre bildene til pcen innså jeg at kabelen var borte. Jeg har lett i skuffer, skap, under sengen og til og med på gjesterommet, men den er og blir borte. Jeg får heldigvis tak i en ny en senere i dag så da blir det bilder! 


   Bilde av Petter og meg fra juleferien 2013. 

   #kameraproblemer #canon #bloggproblemer #blogg #hverdag #prosjekt 

  • 07.02.2017 klokken 15:10
  • Padmés hverdag
  • 6 kommentarer
  • Søndagsvibes

   Jeg har egentlig så utrolig mye jeg skulle sagt, men noen ganger er det for vanskelig å sette ord på tankene, så i dag har jeg heller jobbet med hendene og fått gjort unna litt småting. Petter og jeg fikk nemlig hengt opp et par knagger ute i boden som vi har laget selv, for å få litt bedre "lagringsplass" til jakker her hos mammi. Jeg fikk også vasket litt (masse) klær, planlagt litt fremtidige prosjekter, gått tur med Emine og generelt hatt en veldig fin og avslappende søndag, til tross for tankekaos. Og ja, til de som ikke kjenner Petter og meg personlig; vi er i ett forhold igjen og drømmer om en fremtid hvor vi ikke bor et stykke fra hverandre. ♥ Er ganske ensomt å dra fra hverandre hver søndag..
   Meg for noen dager siden i en absolutt fab t-skjorte kjøpt fra Dollskill! 

   #søndagsvibes #planlegging #fremtiden #kjærestepar #prosjekt

  • 29.01.2017 klokken 20:30
  • Padmés hverdag
  • 4 kommentarer
  • Den sosiale utmattelsen

   Tenk at det i går var 31. desember 2016 og i dag faktisk er 1. januar 2017?! Personlig synes jeg det er så merkelig å tenke på.. At det er et år den ene dagen og et annet år dagen etter, men hei- vi klarte oss! Godt nytt år alle sammen! Jeg håper alle fikk en fin avslutning på det gamle året og en hyggelig start på det nye. ♥

   Selv feiret jeg nyttårsaften hjemme med Emine, Petter og venninnen min Marty. Vi koste oss med vegetarisk kebab fra Hälsans kök, potetgull, chillinøtter, Herrljungas cider med 0,7%, en god vin med 6% og koselige filmer på Netflix. 

   Over til overskriften.. 
   Juleferien min har vært absolutt herlig. Familiehygge, avslappning, ferie fra behandling, fine filmer og spennende tv-serier, men jeg har også vært utrolig sliten. På julaften var vi 10 stykker her hjemme hos mammi og tro meg, det tok virkelig på! Så mange mennesker (selv om det er familie), forskjellige lukter, høye stemmer som prøver å bli hørt over lyden av julemusikk og stress under gaveåpning gjør meg utmattet og forvirret. Det var selvfølgelig litt andre ting som spilte inn også, men det er ikke noe spesielt å snakke om. Gjort er gjort og spist er spist, som de sier i Hakkebakkeskogen. Det er hvertfall grunnen til at jeg har vært fraværende fra både blogg og sosiale medier.

   I motsetning til andre så har jeg faktisk ikke så veldig mange "alvorlige" eller stressende nyttårsforsetter heller. Det går mer på å være flinkere til å oppdatere både her på bloggen og instagram, være mer med familie og fortsette å utfordre meg selv og ikke minst være flinkere til å ta vare på mine medmennesker- for det er faktisk utrolig lite som skal til for å glede en annen person. 
   De to bildene av sminken og helfigurbilde av kjolen er fra julaften, bilde av Marty og meg er fra i går. 

   Jeg er sikker på at 2017 kommer til å bli et år hvor det kommer til å skje mye fint, og jeg har masse å vise dere av både julegaver som er helt fantastiske og ting jeg har investert i selv. ♥

   #autisme #autismeblogg #asperger #aspergerssyndrom #aspergerblogg #hverdag #julaften #nyttårsaften #psykiskhelse #mentalhelse #fyrverkeri 

  • 01.01.2017 klokken 16:23
  • Padmés hverdag
  • 8 kommentarer
  • Adventslys   Jeg gikk til innkjøp av disse fine adventslysene i november på Europris. Selvom det er lilla lys i stuen så er det jo hyggelig å kunne tenne lys på rommet også! Håper alle har en fin adventstid og gleder seg til jul like mye som jeg gjør. ♥

  • 07.12.2016 klokken 18:41
  • Padmés hverdag
  • 2 kommentarer
  • Wishbone pink

   Hei alle fine!

   Først må jeg bare få si hvor herlig det er å få respons på blogginnlegg (slik som det jeg skrev i går)! Det er ikke mye som er bedre enn den følelsen for meg akkurat nå, så tusen takk til alle som tok seg tid til å kommentere og/eller like. ♥

   I dag har jeg ikke gjort så mye, ettersom jeg er rimelig utslitt etter i går (lenger tur med Emine, mye skriving og en del rydding/vasking hjemme) så produktivitet er oppskrytt, hehe. Jeg lå ganske lenge i sengen før jeg orket å stå opp, men noen ganger så får det være helt greit. Jeg må nemlig bli flinkere til å akseptere at angsten styrer mye i livet mitt og at den gjør meg utslitt når jeg presser meg til å gjøre hverdagslige ting. Å bli sint, lei seg eller skuffet på grunn av det er bare bortkastede følelser og energi, for det er ikke så mye annet å gjøre enn å stå på og gjøre små ting som utfordrer helt passe. 

   En ting jeg har fått gjort er faktisk å sminke meg. Jeg finner jo egentlig så utrolig mye glede i det! Jeg har fått prøvd Immortal mascaraen og Studded kiss leppestiften jeg skrev om i går og andre ting som jeg skal vise senere. Jeg er superfornøyd med resultatet!   Kjolen jeg har på meg er en del av Wishbonekolleksjonen til Iron Fist, og jeg har kjøpt min via Dollskill. Dollskill er i mine øyne det tryggeste å kjøpe IF klær fra, ettersom jeg har opplevd mye dårlig i kontakt med kundeservicen dems og at de er utrolig treige, holder ikke det de lover og at de selger ting de ikke har på lager.. Denne kjolen er superherlig å ha på seg og jeg føler meg faktisk litt som en prinsesse! 

   #makeup #skjønnhet #kosmetikk #katvond #dyrevennlig #vegansk #ironfist #dollskill #klær #mote #angst #depresjon #hverdag #autisme #aspergerssyndrom

  • 06.12.2016 klokken 18:43
  • Padmés hverdag
  • 4 kommentarer
  • Oh come, all ye faithful

   God kveld, alle sammen!

   Først må jeg si takk for noen fantastiske julegavetips jeg fikk på forrige innlegg, det hjalp utrolig mye. Jeg er faktisk nesten ferdig, og før desember! Lykke. Litt nettshopping nå så kan julen bare komme, altså. Jeg har også et julegavetips til dere (om dere skal kjøpe gaver til jenter, that is): The Body Shop har utrolig mange fine gavesett, og de billigste er nede i 139,-. Jeg er ikke sikker på om de minste gavepakkene er ute på nettbutikken, men jeg fant de hvertfall på avdelingen dems i Farmandstredet her i Tønsberg. :)

   Jeg fikk jo selvfølgelig rasket med meg et par småting til meg selv fra både H&M og New Yorker, og mens jeg har sett på talen til Hillary Clinton har jeg hatt på meg «so much internet, so little time» t-skjorte i tillegg til en fantastisk morsom Yodalue som det ligger bilder av både på facebook og instagram.

   Alle sokkene er kjøpt på barneavdelingen på H&M; Star Wars på gutteavdeling, MLP og kattene på jenteavdelingen.

   Angående valget i USA vil jeg først og fremst si at jeg synes det er forferdelig at en kvinnediskriminerende, lgbt hatende og rasistisk mann skal styre de neste fire årene, men at jeg ikke nødvendigvis mener Hillary Clinton var det beste valget fra andre siden heller. Slik som det ble kan jeg bare si #imwithher , sammen med majoriteten av de amerikanske folkene jeg både kjenner og vet om også var. ♥

   Det er alikevel viktig å huske på at valget nå er avgjort og det er ikke så mye mer å si. Det amerikanske folket har talt, og uansett hvilket lands politikk man snakker om så vil det alltid være delte meninger, og å dvele noe mer etter et avgjort valg er bare dumt fordi det faktisk kan splitte vennskap og bekjentskap også. Vi får håpe Trump gjør en bra jobb fremover og viser at han fortjente majoriteten av stemmene.

   #jul #julegaver #julestemning #starwars #yoda #mote #usa #utenrikspolitikk #amerikanskvalg #trump #clinton

  • 09.11.2016 klokken 18:31
  • Padmés hverdag
  • 6 kommentarer
  • Nytt design og julegavetips?!

   Hei! 

   Nå er jeg tilbake, igjen, etter en uke uten å ha skrevet noe som helst offentlig. Jeg skal virkelig prøve å finne inspirasjonen og energien til å skrive mer aktivt her og sette skrivingen foran for eksempel gaming igjen.

   Som noen kanskje har sett i natt eller tidligere i dag (?) har jeg nå byttet design, for første gang etter at jeg opprettet denne bloggen. Jeg snakket om det for noen uker siden, men denne gangen skulle alt være 100% perfekt og jeg har nå også fått til et 100% responsivt design slik at det blir penere både på store og små skjermer! ^^

   Men over til andre del av overskriften- har dere noen julegavetips til meg? Forslag til både foreldre, søsken, søskenbarn, venner og alt egentlig. Jeg skal nemlig starte på juleshoppingen min i morgen sammen med min venninne Tina og jeg er egentlig ganske lost. Jeg blir derfor ekstremt glad og takknemlig for hva som helst av forslag! ♥

   #webdesign #bloggdesign #responsivtdesign #jul #julegaver #gavetips 

  • 08.11.2016 klokken 19:06
  • Padmés hverdag
  • 12 kommentarer
  • 23. juni 2016

   I dag er det sankthansaften, og en dag jeg vanligvis gleder meg veldig til. Mammi og jeg pleide å dra til enten mimmi (min mormor) på Husvik for å grille og se på bålet der eller til Ringshaug for å besøke noen fantastiske venner vi har der. I år derimot er det litt annerledes.. Mammi har brukket håndleddet og venter på operasjon og har dermed forbud mot å kjøre bil, den fantastiske personen vi pleier å være hos på Ringshaug har nettopp gjennomgått sin egen operasjon og ellers har vi ikke funnet noen alternativer, så da blir det soyapølser her hjemme i kveld. 

   Jeg føler veldig på at det faktisk er trist å ikke ha en kjæreste, noen som bryr seg "det lille ekstra" og som vil gå det ekstra skrittet for å gjøre ting fint. Jeg merker hvordan angsten hemmer meg mer og mer for hver dag, og hvor mye verre den gjør depresjonen og evnen min til å møte de få jeg har her (jeg har alikevel flere her enn jeg hadde i Sarpsborg). Jeg har nemlig to personer her i Tønsberg som gjør at angsten ikke er så ille, spesielt om vi enten er hjemme hos meg eller hjemme hos en av dem, ettersom de har slitt like mye selv og derfor ikke stiller ubehagelige spørsmål eller ser rart på meg om jeg plutselig bryter sammen i gråt.

   Dette er den lyseste og dermed lengste dagen i året, så jeg skal alikevel prøve å gjøre det beste ut av det. Jeg har mammi, Emine og mer eller mindre et par bekjente som jeg snakker med via facebook og snapchat som jeg enda ikke har møtt. 


   Dette bilde minner meg om en lettere tid, og gir meg håpet og troen på at alt en gang skal bli letter igjen.

   #etaspergerliv #aspergerhverdag #asperger #aspergerssyndrom #autisme #hverdagmedautisme #depresjon #angst #fremtid #håp

  • 23.06.2016 klokken 12:50
  • Padmés hverdag
  • 4 kommentarer
  • Left shark?

   Er det en ting som kan muntre meg opp på tross av det meste er det morsomme videoer, og spesielt noe som har med musikk eller dyr å gjøre. Så her er en for alle dere som trenger en liten oppmuntring i dag. 


   Synkront? I think not.

   #musikk #katyperry #viral #viralevideoer #leftshark #superbowl

  • 22.02.2016 klokken 20:18
  • Padmés hverdag
  • Ingen kommentarer
  • Det beste jeg noen gang har gjort!

   Altså, det å bytte til blogg.no. For meg er tilbakemeldingene jeg har fått fullstendig overveldende, selv om det kanskje ikke virker som så mye for en annen person. Det at innleggene jeg poster blir kommentert, likt og delt betyr hele verden for meg, for det å skrive er en av de få tingene jeg har. Så tusen, tusen takk, alle sammen!

   Dagen i dag og i går har gått med til å fortsette å fikse her hjemme. På tross av at vi har bodd her over et år er ting fortsatt ikke ferdig, men det er ikke så rart med tanke på at ikke alle rommene er pusset opp på en gang (og kjøkkenet står fortsatt igjen!). På torsdag brukte jeg faktisk et par timer på å male bilderammer, fordi jeg fant ut at det var en god måte å få tankene litt bort og dermed utrolig bra terapi, hvertfall for meg.

   På mandag skjer det noe utrolig spennende. Noe som egentlig har vært et lite mål i seg selv med det at jeg skriver og alt det jeg deler med omverdenen. Jeg er smålig overtroisk så jeg vil ikke "jinxe" det ved å fortelle noe, men jeg er utrolig spent og gruer meg ekstremt. Men det skal gå bra! 

   Med dette og alle tankene jeg har i hodet så tenkte jeg å dele to bilder fra sommeren 2012. Jeg husker enda hvor misfornøyd jeg var med kroppen min og alt, mye på grunn av et voldelig forhold, men mest av alt var jeg fortsatt ikke frisk fra spiseforstyrrelsene og så på meg selv som utrolig stor og følte meg som en ku. (Beklager så mye om dette påvirker noen i negativ grad, er triggende eller provoserende. Husk at jeg den dag i dag faktisk er overvektig i følge BMI med muskler og hele pakka.)


    

   #fremtid #fortid #spiseforstyrrelser #psykisksyk #asperger #autisme

  • 06.02.2016 klokken 18:12
  • Padmés hverdag
  • 8 kommentarer
  • Nytt år, nye muligheter

   Da jeg skrev overskriften ble jeg klar over hvor klisjé det faktisk er å si noe slikt. Et nytt år vil jo ikke nødvendigvis si at du får nye muligheter, ikke at ting blir bedre eller forandret heller- men for meg blir det det.

   28. desember fikk jeg nemlig melding fra skatteetaten/folkeregisteret om at navnendringen min ble godtatt. Jeg heter ikke lenger Milla Sophie Kristiansen, men Padmé Sophie Kristiansen. Hvor fantastisk er ikke det? Jeg har også fått brev av NAV, og nå har jeg enda en ting mindre å bekymre meg for. Det er så deilig!

   Nyttårsaften var herlig, og jeg var så heldig å få feire den med Emine, Petter, Eskil og Marius. En fantastisk hund og tre fantastiske mennesker. Jeg kunne ikke ønsket meg noe bedre! 2015 var heller ikke så ille, med tanke på hvor mye jeg har fått utrettet til tross for sterk depresjon og angst. Men ikke minst må jeg få lov til å takke alle dere som fortsatt leser bloggen min og gir meg tilbakemeldinger! Det er kjempehyggelig og jeg setter veldig stor pris på det. :)   Ikke den beste kvaliteten, men juletreet står i veien for der jeg pleier å ta bilder, hehe.. Her har jeg på meg yndlingsbuksen min fra Iron Fist! Cardiganen som "hører" til i settet er like fin. ^^ Jeg må forresten få tatt bilde av alt jeg har kjøpt derfra, fordi det er så ekstremt mye fint og nærmest perfekt.

   #PadmeSophie #Ironfist #Nyttår #Nyttårsaften #Aspergerblogg #Nyblogg #Nystart 

  • 15.01.2016 klokken 18:48
  • Padmés hverdag
  • 4 kommentarer