hits
Lukk meny
Tanker

Lykke, hvor ble du av?

Lykke. Jeg tviholdt på deg så lenge at jeg tror jeg brukte deg opp. Nå kan jeg ikke finne deg lenger, uansett hvor hardt og mye jeg leter. Frustrasjonen er på topp samtidig som blurryface (represents Tyler Joseph's anxiety and depression, Tyler wears black paint on his hands and neck to represent Blurryface. My name is Blurryface and I care what you think.) tilslører tanker, syn og følelser. 

Jeg trenger forandringer. Jeg kan egentlig ikke fordra endringer, men noen ganger må man bare. Jeg har startet på forandringene allerede, og in the end så er det forhåpentligvis - og mest sannsynlig verdt det. Det kommer bare til å ta en hel del tid før jeg kan slå meg til ro med endringene, godta det og leve videre. 

For hvert eneste minutt i hver eneste time i løpet av hver eneste dag tenker jeg. Jeg prøver å få inspirasjon igjen. Jeg vil så gjerne skrive. Jeg vil skrive på samme måte som jeg gjorde tidligere. Følelsen av at ordene bare kommer og at de gir mening ved å bare la fingrene danse over tastaturet er så fantastisk. Jeg er bare ikke sikker på hvordan jeg skal gå frem for å få det til igjen. Det er vel kanskje ikke så rart når hodet mitt føles som en kurv med 500 garnnøster som har klart å rote seg inn i hverandre. Hvordan skal man liksom få til å separere de? Spesielt når alle garnnøstene er i samme farge. Jeg tror helt ærlig at tiden bare får vise. At livet tar meg i den retningen jeg er ment til å gå. 

Når jeg er inne på temaet om hva jeg prøver å endre, så er det blant annet mitt engasjement for de jeg er glad i. I forbindelse med dette har jeg laget en gofundme aksjon for en utrolig dame som har vært som en ekstra mor for meg i alle år.. Det hadde betydd alt for meg om den hvertfall hadde blitt lagt merke til av viktige mennesker i Norge. Jeg håper flere vil ta seg tiden til å lese og eventuelt dele den  

Fighting Parkinson's and side effects 

#lykke #håp #depresjon #dystymi #tanker #følelser #samfunn 

 • 19.03.2018 klokken 15:24
 • Tanker
 • Ingen kommentarer
 • Kan det stoppe å snurre rundt nå, vær så snill?

  Slik som ting er i dag (det har bygget seg opp en stund) så venter jeg egentlig bare på et brev i posten om at "vi har nå tatt din forespørsel inn til vurdering og setter fra og med i morgen 20. januar 2018, verden på pause i to uker". Det hadde jeg faktisk virkelig, virkelig trengt. 

  2017 sluttet på verst tenkelig måte og 2018 startet rimelig likt. Jeg har egentlig bare ventet på at verdenen min skal kræsje og det gjorde den i går, da jeg egentlig begynte på dette innlegget. 

  Jeg har ikke noe filter; det har jeg aldri hatt. Absolutt alt jeg ser og hører surrer rundt i hodet mitt konstant. Inkludert alle diskusjoner online som ender i intet annet enn drama og drittslenging, både på ordentlige saker og det som faktisk er rimelig små bagateller. En hel post på facebook hvor en person klaget på alle andre som klaget. Jeg hoppet inn i diskusjonen med en "hm, jeg skjønner hva du mener og du har et poeng, men folk er forskjellige og de tingene én person kan gjøre på 2-3 dager kan ta ukesvis for andre å få til" og ble da kalt en bitch. Sammenhengen er hvor? Jeg påvirkes så sinnsykt av det som blir sagt til meg og hva folk kaller meg, men alikevel er trangen til å fortelle at "hei, ikke alle er like" for stor til å la være å hoppe rett ut i det. Men ettersom det er min skyld at jeg gang på gang hopper rett i det så møter jeg null forståelse.

  Jeg har også begynt å legge ekstremt merke til alle de som håver inn millioner på å si én ting men som ender opp med å gjøre det motsatte selv. Det er ingen som påpeker det lenger, fordi man ender med å bli hetset. Det har skjedd meg også, og jeg har gitt opp med å heve stemmen min om det gjelder noen som har makt. Det ender som regel vondt og dumt for den av partene som sitter med lite eller ingen makt, selv om den personen i bunn og grunn har rett og bare påpeker fakta. Hvor er logikken? Screw that, så lenge avisene får klikk og enkeltpersoner tjener millioner på å føre andre bak lyset så er det jo selvfølgelig greit. 

   

  Den eneste personen jeg snakket med dette om er borte. Hun kommer aldri tilbake. Hvorfor? Fordi verden er urettferdig og hjelpen kommer for sent. Hvorfor skjer det? Hvorfor er det ingen som gjør noe med det? Hvorfor er det ingen som fokuserer på dette, tar det opp, konfronterer de som kan gjøre noe med det og kjemper for de svake? Om jeg finner svaret på det kan tankene kanskje gi meg en pause, hvertfall for noen sekunder...


  Who cares if one more light goes out?
  In a sky of a million stars
  It flickers, flickers
  Who cares when someone's time runs out?
  If a moment is all we are
  We're quicker, quicker
  Who cares if one more light goes out?

  #sorg #savn #kjærlighet #samfunn #autisme #asperger 

 • 19.01.2018 klokken 16:43
 • Tanker
 • 2 kommentarer
 • ..og så var det på'n igjen

  I morgen slår hverdagen til igjen med Petter tilbake på jobb og mammi tilbake i Oslo. Jeg gleder meg ikke så veldig mye til å være alene igjen, merker jeg.. Og i tillegg er Tina bortreist og min kjære Marty som var den jeg snakket med om absolutt alt døde brått rett før jul. Så denne pangstarten på hverdagen i det nye året gruer jeg meg til. Heldigvis har jeg Saga, og på tross av at hun tidvis er masete (hun er fortsatt valp!) så er det en stor trøst og hjelp. 

  Jeg tenkte bare det var en god idé å gi lyd fra meg. Blogglyst, lyst til å være sosial og i det hele tatt gjøre noe har vært på bunn i hele julen. Jeg var i tillegg på syning 29. desember og bisettelsen fant sted fredag 5. januar. Jeg vet enda ikke helt hvordan jeg skal hverken forholde meg til eller takle sorgen så foreløpig føles det best å bare trekke seg unna unødvendige ting..


  jeg husker ikke hvor bilde er fra.. 

  #sorg #død #hverdag #ferieslutt #bestevenn #tap #håp #smerte

 • 07.01.2018 klokken 19:36
 • Tanker
 • 4 kommentarer
 • O jul med din glede?..

  ..for meg er det mer "O jul med din vrede", for å være helt ærlig. Rett før jul fikk jeg informasjon om at én av mine to beste venninner (1 av 2 som jeg faktisk møter fra tid til annen også) var død. I fjor var vi sammen utover kvelden på julaften da hun så sårt trengte kjøre hjem og vi feiret nyttårsaften sammen med vegetarkebab og alkoholfri champagne. Denne julen gjør helt ærlig mer vondt enn den er fin, til tross for at jeg egentlig elsker jul.

  Å miste en bestevenn føles verre enn å miste en slektning man ikke har hatt særlig mye kontakt med. Men når man googler "how to deal with your bestfriends death" får man veldig lite info. Venner er jo ikke så viktig, right? Eller.. en venns død kan umulig føles så ille. Men jo, det gjør det faktisk. Vi hadde store planer for gaming (World of warcraft) i juleferien, vi skulle nemlig eie Silvermoon og bygge opp den gamle raidingguilden med noen guildies. Vi skulle gjøre achievementruns, gammelt content, snakke på Discord og kose oss glugg ihjel. Det å i det ene øyeblikket tro at venninnen din er syk men har det ok og er på bedringens vei mens i det andre få vite at hun er dø? Det er et enormt sjokk. Du kjenner det inn til beinmargen. Jeg gråter, jeg er sint, jeg er frustrert. Jeg føles håpløshet, sorg, sinne og tristhet. Jeg har mistet troen på menneskeheten. Vi skulle jo flytte til Mars eller månen, du og jeg? Fordi vi mislikte mennesker (in general, selvfølgelig ikke alle mennesker!) like mye. Vi delte alt, fra "you know what? mennesker suger." til "sjekk den videoen! den katten er to die for!!" og "shit as, jeg får ikke sove" klokken fire om morgenen. Det har vært utallige situasjoner siden jeg fikk vite det hvor jeg tenker "åh, nå må jeg sende melding", men så innser jeg at jeg ikke kommer til å få svar. Jeg tenker "holy crap on a cracker, hvordan kunne dette skje?". 

  Også er det jo selvfølgelig en evig kamp i sosiale medier med å prøve å "bevise" hvem som elsket henne høyest, hvem som brydde seg mest, hvem som satte pris på henne mest. Jeg skjønner ikke hvorfor det er så inn i granskaugen viktig, for det gjør jo ikke en forskjell uansett? Det hadde gjort en forskjell mens hun enda var i live, men ikke nå.. Å kopiere hva én bestevenn skriver gjør ikke deg til noe annet enn en copycat. Og å påstå at du var der for henne mens du snakket dritt, spredde falske rykter og gjorde hva du kunne for å såre henne og ødelegge livet hennes gjør deg ikke til mer enn et patetisk, falskt menneske.

  "Friends are the family we chose"

  Jeg orker ikke flere tap nå. 


  06.07.15 laget da fetteren min døde // bilde fra august 2010


  bilde fra 01.08.15

  #sorg #bestevenner #familie #død #tristhet 

 • 27.12.2017 klokken 13:40
 • Tanker
 • Ingen kommentarer
 • Velkommen november

  Da jeg var ute med Saga tidligere tok jeg meg selv i å se på alle bladene. De som har mistet sin grønne farge og som har byttet til både gul, rød og orange, på tross av at noen faktisk er litt grønne enda. I dag er det 1. november og for meg markerer deg at julen og nyttår virkelig nærmer seg etter som all hallows eve er over. 31. oktober er nemlig en hellig dag for alle som er interessert i de moderne heksene, og jeg har jo min fantastiske bok «Grimoire for the green witch», skrevet av Ann Moura. Selv om jeg har vært ekstremt dårlig på å lese de siste årene tar jeg alikevel opp denne fantastiske boken fra tid til annen og leser litt om både sabbater, esbater, krystaller og røkelse. Det er, tro det eller ei, rimelig interessant til tross for at jeg også er opptatt av LaVeyan satanisme som er den moderne og vanligste formen for satanisme knyttet til Anton Szandor LaVey som i 1966 grunnla den Sataniske kirke. Denne formen for satanisme er noe helt annet enn folk flest tror. Den bygger nemlig på at man kan gjøre mot andre som de gjør mot deg (i motsetning til den kristne gjør mot andre som du vil de skal gjøre mot deg), at du er ansvarlig for dine egne handlinger og at du er den viktigste personen i ditt liv. Men nok om det! Det er nemlig noe som jeg tror de fleste ikke er interessert i.

  Da jeg fikk studert bladene som har byttet farge løp jeg inn, med Saga hakk i hæl, for å hente kameraet mitt. Det nedstøvede, vakre kameraet mitt. Det er i grunn ganske trist hvordan livet mitt nå er noe helt annet enn det jeg forventet og ønsket meg. Jeg har rett og slett møtt veggen, til tross for at jeg allerede er ufør og får behandling både på DPS i nordre Vestfold og i kommunepsykiatrien. Det er vondt å innse akkurat dette, og at det har kommet som et resultat av at jeg har overanstrengt meg for å få et nogelunde normalt liv, samt å ha jobbet med min sosiale angst på feil måte alene slik at det rett og slett har utviklet seg til sosial fobi.

  Jeg ønsker derfor november velkommen. En måned hvor det å sitte inne foran peisen med en kopp te eller kakao ikke er sett ned på. Hvor min sinnstemning passer inn, med det stadig voksende mørket ute. Hvor verden er kald, akkurat som meg. 

  Akkurat nå, når jeg sitter her med bloggen på den ene skjermen og Netflix med Bones på den andre skjermen, med Saga halvsovende ved siden av meg har jeg faktisk motivasjon og inspirasjon til å skrive mer. Selv om energien og sinnstemningen sier noe annet så vil jeg prøve. Prøve å få frem viktige ord og budskap, som kanskje kan være til hjelp for andre, og i det aller minste- være en måte å opplyse om hvordan ting faktisk kan være for noen mennesker.

  #november #høst #vinter #psykiskhelse #angst #sosialangst #fobi #sosialfobi #depresjon #dystymi #nedtur #recovery

 • 01.11.2017 klokken 13:56
 • Tanker
 • 6 kommentarer
 • Den siste som står igjen..

  Det er kanskje mange som kjenner seg igjen. Det å bli valgt til slutt (eller ikke i det hele tatt) i gymtimen eller friminuttene. Noen ganger skjer det fordi et par i klassen faktisk ikke er flinke i fotball eller volleyball, andre ganger skjer det som et resultat av utestengelse og mobbing. 

  Akkurat nå føler jeg at jeg er tilbake på barneskolen igjen. Det å alltid bli valgt sist, selv om jeg alltid prøver å få med meg alle andre. Jeg prøver alltid å se det positive i ting, selv når det ikke finnes noe lys i enden av tunellen. Jeg unngår å skrive - her på bloggen, instagram, facebook - om hvor dårlig ting er, for å unngå at folk blir for eksempel bekymret. Jeg ønsker ikke å fremstille meg som et offer, selv om det faktisk er det jeg er. Et offer for et dårlig helsesystem. Et offer for mobbing gjennom barnehage, barneskole, ungdomsskole og videregående. Et offer som ingen har trodd på. Som har blitt avfeid som dramatisk, barnslig og oppmerksomhetssyk. Lite visste de om hva jeg faktisk holdt inni meg. 

  Det skjer ikke bare i det ekte liv. Det skjer online. Det skjer på World of Warcraft, som er den eneste interessen jeg orker å drive med akkurat nå. Det skjer i "konkurranser" hvor man søker om å bli med. Det er kanskje ren tilfeldighet, men noen ganger føles det jævlig urettferdig. 

  Som at jeg ikke føler nok på at jeg ikke er like flink, bra eller verdt som andre fra før liksom. Jeg som sitter hjemme dag etter dag, alene. Med gaming eller serier og that's basically it. Joda, jeg prøver å være sosial. Med kjæreste. Med familie. Med de få vennene jeg har. Men jeg er livredd. For gang på gang viser det seg jo at jeg ikke er bra nok, uansett hvor hardt jeg prøver.


  13 reasons why // weheartit

  #dystymi #sosialfobi #agorafobi #angst #depresjon 

 • 20.10.2017 klokken 22:23
 • Tanker
 • 4 kommentarer
 • Marerittet som ble virkelig

  Akkurat nå er livet vondt, og det har det vært i tre uker. Det føles urettferdig og verdenen min er i tusen knas. Marerittet jeg ikke trodde jeg skulle oppleve, og hvertfall ikke før om flere år, skjedde.

  På en rutinesjekk hos Vestfold dyrehospital fikk vi vite at min kjære, elskede, vakreste og beste Emine var syk. Veldig syk. Så syk at det ikke var noe å gjøre. Vi fikk ingen forvarsel, ingen opplagte tegn på at noe var galt, så beskjeden var uvirkelig.

  For tre uker siden, mandag 14. august 2017, måtte jeg ta farvel med min beste venn. Min datter. Min sjelevenn. The love of my life. Emine.

  Jeg fikk ha henne i 4 år og 30 dager. Jeg fikk følge hennes utvikling fra en usikker, redd, forsiktig og engstelig gatehund til en sprudlende, trygg (hvertfall hjemme), pratsom, aktiv, smart, hengiven og kosete bestevenn på fire ben. Hun var uten tvil the love of my life og det beste som har hendt meg. Hun var med da jeg begynte på vanlig videregående etter to år på SMI-skolen. Hun var med min side da jeg møtter Petter. Hun var min støtte da jeg ikke orket mer skole og som 19-åring flyttet hjemmefra. Hun var alltid der med den lille snuten, varme og myke pels og sine heeelt unike koselyder. Da jeg ikke kom meg opp om morgen hoppet hun opp i sengen min for å slå meg i hodet og da jeg var lei meg var hun alltid der for å ta imot tårene mine. 

  Mitt lille, fantastiske og elskverdige gull ble 6.5 år gammel. Livet endte så altfor brått og tidlig for den sjarmerende blandingen av Pekingeser, Basset og Grand Danois som var min lille solstråle.

  Det var med ekstrem stor sorg jeg dro ned til dyrehospitalet for å hente urnen hennes 23. august, men for meg var det nødvendig. En del av det å leve videre. 

  Hvil i fred lillegull. Mamma elsker deg. ♥

  #kjæledyr #firbentbestevenn #bestevenn #sjelevenn #tap #kjærlighet

 • 04.09.2017 klokken 14:50
 • Tanker
 • 10 kommentarer
 • Ulv i fåreklær

  Vi skriver mye om kjærlighetssorg. Vi ser filmer, vi hører sanger og vi leser artikler om det. Kjærlighetssorg ved tap av en kjæreste altså, men hva med kjærlighetssorgen man kjenner på når man mister venner?

  Den bunnløse sorgen man føler over at man mister noen man trodde man skulle bli gammel sammen med. Når man finner ut hvordan h*n har tvinnet deg rundt lillefingeren mens du har prøvd - virkelig prøvd - å stabilisere vennskapet. Når du har åpnet huset ditt for denne vennen fordi h*n ikke hadde noe sted å dra.

  Den dagen du får vite at h*n satt på gjesterommet i timesvis for å snakke trash om deg på sin hemmelige instagram, på messenger, tumblr, kik og what not, mens du i din naive tro var sikker på at h*n trengte litt tid alene, den dagen knuses hjerte ditt. 

  Jeg kan med sikkerhet si at for meg føles dette verre enn noen kjærlighetssorg for noen kjærester. Men hvor er bøkene, filmene og sangene om dette? Jeg kan ikke si jeg har merket meg noen. Hvor er livsstilsartiklene som har tittel "hvordan gå videre etter et vennskapsbrudd"? Det er vel ikke en "thing" nettopp fordi man bare regner med at alle har nok av venner, så om dette skjer så har det ingen stor innvirkning eller påvirkning i et liv. Men oh boy, så feil de kan ta!

  Det eneste man finner trøst i er at man ikke er den eneste som har blitt utsatt for dette spillet.
  kilde//tumblr

  #vennskapsbrudd #vennskap #bestevenner #kjærlighetssorg
   

 • 29.07.2017 klokken 18:18
 • Tanker
 • Én kommentar
 • Er det virkelig så lett?

  Advarsel: kan være triggende/fullstendig uten filter

  Venner kommer og går, ja- virkelig. I det siste har jeg blitt så lei, lei av absolutt alt sammen. Ikke misforstå, for helgen min har vært helt fantastisk. Tønsbergmessa/Messafestivalen med Tina hvor vi hørte på Cir.cuz og Morgan Sulele var insane. Jeg møtte sinnsykt mange folk jeg ikke har sett på årevis og det har vært veldig koselig, i tillegg til at Petter var hjemme og ventet da jeg var ute i går. Men sånn ellers, så er jeg lei.

  Jeg er lei av mitt eget lille Blurryface som hvisker meg i øret hele tiden. Jeg er lei av å bli så sliten at jeg blir suicidal. Jeg er lei av at det for mange er så forferdelig lett å si noe den ene dagen, for så å gjøre det helt motsatte dagen etterpå. Jeg er lei av spesialisthelsetjenesten som - beklager uttrykket - faen ikke gjør jobben sin, som bryter ned mer enn de bygger opp, og som gnir meg inn i trynet at jeg er annerledes. 

  Saksbehandlingsfeil etter saksbehandlingsfeil. Løgn etter løgn. Advokat. Trygderetten. Advokat igjen. 

  Jeg føler jeg kaster penger rett ut av vinduet når det kommer til medisiner. Frikort? Neida. Medisinene blir ikke dekket. Nivåene i blodet er perfekt, men har jeg det bedre? Nope. Blurryface sier at jeg aldri kommer til å bli bra, at jeg aldri får til noe. Ikke engang å skrive dette. 

  Alkoholrus for å gå ut å gjøre ting som andre klarer så lett som bare det. 

  Men i det minste inntar jeg ingen ulovlige substanser. Det er godt det er noe bra ved dette.

  #padmeutenfilter #psykiskhelse #mentalhelse #spesialisthelsetjenesten #nav #annerledes #autisme #asperger

 • 14.05.2017 klokken 22:37
 • Tanker
 • 6 kommentarer
 • Når ting svikter

  Tingen jeg vil skrive om er nemlig systemet. Systemet som skal støtte opp om, veilede og gi de som trenger litt ekstra, muligheten til å leve et bra liv. Det systemet som skal gjøre det mulig for "sånne som meg" å akseptere seg selv, å kunne utvikle seg og til å en gang stå på egne bein. Dette har sviktet. Systemet har sviktet så grådig at jeg har lyst til å gråte. 

  Dagen i dag har vært både fin og vond på en og samme stund, så jeg er veldig takknemlig for at jeg har noen timer helt for meg selv nå i kveld. Jeg trenger det. Jeg trenger å omfavne det faktum at det er fredag, at jeg lever og at jeg kan puste lettet ut- for enda en ny uke er overstått. Jeg priser meg lykkelig for å ha en fantastisk mor, verdens beste kjæreste, en fastlege som ser meg for den jeg er og en sinnsykt bra kontakt i kommunepsykiatrien. 

  Om jeg bare holder hodet høyt, holder ut og prøver å se noe positivt i alt så må det jo gå bra.

  #samfunn #psykiskhelse #mentalhelse #autisme #aspergerssyndrom #asperger #aspergerblogg 

 • 03.03.2017 klokken 18:47
 • Tanker
 • 4 kommentarer
 • Different but not less

  Det tok litt lenger tid enn jeg trodde og håpet på, men nå ligger videoen jeg snakket om i går ute! 

  Jeg er spent, jeg gruer meg, jeg gleder meg. Jeg har rett og slett ekstremt blandede følelser om å dele det via video, men here we go dere. 
   

 • 02.03.2017 klokken 21:13
 • Tanker
 • 4 kommentarer
 • Jeg føler meg ikke velkommen

 • 17.11.2016 klokken 20:00
 • Tanker
 • 6 kommentarer
 • Tirsdagstanker

  Ikke den aller mest interessante overskriften men noen ganger finnes ikke dét. Jeg skulle egentlig skrive alt det her i går så det er vel mer riktig med "mandagstanker", men i går var jeg rett og slett for sliten til å orke å poste noen ting. Det er noe av det angst og depresjon gjør med deg- det kan gi deg en følelse av å være konstant sliten, trøtt og "ferdig" med alt. 

  Jeg tenkte litt på det med sosiale medier og kjendiser. Det at youtube er utrolig stort nå og hvordan jeg ikke har fått med meg sånne ting. Jeg får sjeldent med meg hva som er populært av musikk, filmer eller serier heller. Men hvorfor jeg ikke har fått med meg det? Jeg lever som regel i min egen boble, føler at jeg sitter på utsiden av den verdenen de fleste andre lever i. Jeg er deprimert, jeg har sosial angst, generell angst og får panikkanfall, jeg har Aspergers syndrom. Jeg er psykisk syk. Det er vondt å tenke på det, men det er jo bare sånn det er. Jeg må lære meg å leve med det, akseptere det og se fremover. Gå videre hver gang jeg faller, fortsette å drømme om ting og ikke se tilbake på det som har vært. 

  Dette er meg i nå i november 2016. På mange måter minner det meg om jenta jeg var i november 2013, selv om jeg bare var 18 på den tiden og med mindre erfaringer enn det jeg har nå. Jeg har flere arr, flere vonde minner og flere gode minner. Jeg glemmer ting, jeg sover lenge, jeg er i et berg-og-dalbanehumør som ofte stopper nederst og får noen få turer til toppen i løpet av en dag. Men det er slik det er. November 2016. Hvem vet hvordan ting ser ut om et år?

  #mentalhelse #depresjon #angst #autisme #aspergerssyndrom #hverdagstanker #tanker 

 • 15.11.2016 klokken 15:22
 • Tanker
 • 10 kommentarer
 • Hva er vennskap? (Fra et autistisk perspektiv)

  Nå har jeg tenkt mye på hvordan jeg skulle formulere dette innlegget. Både for å gjøre meg forstått og å ikke fornærme eller støte noen. Å gjøre deg selv glad og å samtidig ikke støte noen er egentlig ganske vanskelig til tider, ettersom vi har så utrolig mange forskjellige meninger og følelser. Og følelser? De har absolutt ingen fasit..

  Jeg vet innerst inne at jeg ikke er den eneste som sitter med spørsmålene «hva er et vennskap?» og «hva er egentlig en venn?», men noen ganger føler jeg meg så utrolig alene og ensom om det. 

  På grunn av mine sosiale utfordringer har jeg alltid vært åpen for tips om det sosiale. Jeg har lest om diverse ting, og jeg har også brukte enormt med tid og krefter på å observere og "kopiere" andre. På tross av det så ender det ofte i en eller annen forvirrende misforståelse som gjør meg usikker og jeg ender med å trekke meg unna.

  Det å vite at mennesker tar kontakt med deg, kun for å komme i kontakt med hun som er bestevenninnen din og gutter, som du er så betatt av, flørter med deg for så å komme med kommentarer om hvor vakker, pen og perfekt bestevenninnen din er- dét er vondt. Jeg prøvde å kopiere oppførselen til venninnen min, men jeg kom ingen vei. Jeg har prøvd å være åpen, lyttende, støttende, komme med gode råd og å alltid være tilgjengelig, og jeg kom heller ingen vei med det. 

  Jeg har studert oppførselen til både store bloggere, skuespillere og artister i sosiale medier for å prøve å knekke "kodene", men det finnes tydeligvis ingen fasit. Vi mennesker tiltrekker oss andre på vår egen måte, og alle ser vi etter forskjellige ting i en venn. For min egen del så ønsker jeg noen jeg kan stole på, noen jeg kan vite at er der for meg på samme måte som jeg er der for den. En jeg kan ha interessante samtaler med, lære av og le sammen med. Det viser seg å være vanskelig.. Til og med å finne én av tingene. 

  Altså.. noen er så opptatte av å konkurrere; hvem er penest, hvem er flinkest, hvem er tynnest og hvem sliter mest psykisk. De tre første har jeg en viss forståelse for, men det siste? Hvorfor skulle noen ønsket seg å være psykisk syk. Om du vet hvordan det er så vil du jo ikke være det? Det finnes jo ikke gøy eller givende.. Vi har også det med drama, da. Hvem gjør ditt og datt, hvem snakker sånn og slik. Hvem hadde det på seg det slutty outfitet og hvem snakker bak ryggen på hvem.

  Jeg vet litt om hvilke mennesker jeg kjenner som jeg hvertfall ikke kan stole på. Jeg vet om et par som har for vane å gå bak ryggen på andre, og jeg vet veldig godt hvem som spør meg om penger for så å ikke gi tilbake. Det jeg er så ekstremt usikker på er hvem jeg egentlig kan stole på, hvem jeg kan regne med- og spesielt i krisesituasjoner.

  Det er så mye rart og fælt her i verden, så fra mitt ståsted så forstår jeg virkelig ikke hvorfor vi skal konkurrere så mye, snakke bak ryggen på folk og spre falske rykter. Det viktigste - og logiske - er jo å være ærlig, snill og omtenksom. Det viktigste er jo at vi er åpne, rause og omsorgsfulle. 

  Det viktigste er at vi holder sammen..   


  Jeg har forresten blitt gjort oppmerksom på at noen har nominert meg til Vixen blog awards. Jeg ble så overrasket, målløs og uendelig glad, så tusen takk! Om du også har lyst til å nominere meg i noen av kategoriene (ble nominert i årets livsstilsblogger) så kan du gjøre det her

  Slik beskriver Vixen årets livsstilsblogg:

  Årets Livsstilsblogg er hverdagsbloggeren som lar leseren komme tett på livet ? på både godt og vondt. Bloggen har en personlig og uformell tone, og deler på en inspirerende og engasjerende måte både små og store øyeblikk. At bloggeren snakker både til og med leseren veier tungt her.

  #vennskap #samfunn #tanker #vixen

 • 11.11.2016 klokken 22:16
 • Tanker
 • 6 kommentarer
 • Om å føle seg defekt

  I noen situasjoner kommer de vanligvis svake autismesymptomene veldig godt frem hos meg. Jeg er flink til å både skjule det og å la vær å si ifra til de rundt meg, men selv føler jeg veldig på det. Jeg føler på at jeg ikke er som alle andre og at jeg ikke fungerer som alle andre. I mangel på et annet ord, så kaller jeg det at jeg føler meg defekt.

  Det handler ikke bare om asperger, de ekstreme stemningsleiene mine eller angsten. Det handler ikke bare om ting jeg har opplevd. Det er en kombinasjon, så vær så snill- aldri tenk at noen andre med depresjon, angst eller autisme nødvendigvis føler seg defekt. Noen er faktisk ganske lykkelige. Jeg derimot.. 

  Jeg føler meg som et ødelagt leketøy. Du vet når barn legger fra seg bamsen eller lekene sine og aldri plukker dem opp igjen, nettopp fordi de er ødelagte? Ja, akkurat slik. En bamse kan man sy, og et leketøy av plastikk kan man kanskje lime, men et ødelagt menneske? Et defekt menneske? Hvorfor gidde å bry seg? Vi lar det ligge, vi lar det være. 

  Jeg har riktignok opplevd å bli tatt på alvor av en fastlege, for aller første gang i hele mitt liv. Jeg er evig takknemlig. Men foreløpig føles det for godt til å være sant. Jeg har fått en fantastisk behandler jeg ikke aner utdannelsen til i psykiatrien her på Nøtterøy, og jeg har en fantastisk og energisk dame jeg snakker med fra autismesenteret. Men også det føles for godt til å være sant. Jeg klamrer meg til håpet om at det kommer til å fortsette slik, men du vet hva ordtaket sier? 

  «Er noe for godt til å være sant, så er det som regel det.»

  Noen ganger føler jeg meg mer som en alien. Eller.. et monster. Altfor mange bruker alien for å beskrive at de ikke føler seg som "mannen i gata", spesielt nå med creepy cute, pastel goth og alt det der som er in. Alien er fint, men monster? Enda bedre.

  For meg kan en klem føles som den verste torturen om jeg er langt nede. Det kan føles som tusenvis av nåler som stikker meg over hele kroppen, eller flammer som slikker seg oppover kroppen min, helt fra tærne og opp til hodet. Jeg venter på å dø av smerten, men det skjer ikke. Det er tross alt bare en klem eller noen armer som holder rundt meg. Andre ganger føles det godt, og det finnes ingen fasit på hva jeg ønsker i en gitt situasjon. 

  Hvordan kan jeg da forvente at andre forstår?

  Jeg løper, jeg faller. Jeg reiser meg opp og børster støvet av klærne mine før jeg starter å løpe igjen.


  bildekilde

  #aspergerssyndrom #asperger #autisme #depresjon #angst #psykiskhelse #tanker #helse

 • 16.10.2016 klokken 21:55
 • Tanker
 • 4 kommentarer
 • Når man velger sosiale medier bort

  Det er sikkert mange som kjenner seg igjen i at man noen ganger trenger pause fra sosiale medier en stund, enten det er facebook, instagram, blogg, tumblr eller twitter. Nå var det min tur, og jeg føler jeg har fått hentet meg litt inn igjen de siste ukene. Det er fortsatt en del kaos rundt meg og i hodet mitt, men det skjer også fine ting, og fremtiden min begynner å ta form, alikevel velger jeg å holde alt dette privat og for meg selv, fordi jeg ikke har noe behov for å utlevere meg selv på internett for øyeblikket. Det viktigste er nemlig at jeg og mine nærmeste vet, ikke resten av byen, fylket og landet. 

  Noe jeg har lyst til å dele derimot er at jeg har fått startet opp med samtaler i både psykiatrien og på Glenne autismesenter! Det gjør meg så utrolig glad, og jeg har virkelig tro på at ting skal ordne seg selv om det er tøft og tar lang tid. Jeg gruer meg riktignok en del før hver samtale, men jeg tror det bare er nervøsitet for at samtalene skal gå dårlig og at jeg må bytte behandlere for det som føles ut som hundrede gang. Krysser fingrene for at alt går i orden utover høsten og at alt går fint, selv om det begynner å bli mørkere ute. Da får vi bare tenne noen ekstra stearinlys, sette på film og kose oss med kakao, ikkesant? 

  #hverdag #psykiatri #mentalhelse #fremgang #fremtid #autisme #aspergerssyndrom #aspergers

 • 14.09.2016 klokken 16:47
 • Tanker
 • Ingen kommentarer
 • Kreativitet og skrivesperre

  Nå må jeg bare skrive. Ordene har ingen bestemt rekkefølge for øyeblikket, for tankene mine er kaotiske. Det føles i grunn litt som en storm. Tenk det, å ha en storm inni hodet?

  Selv om stormen(e) rundt meg og i meg har vart en stund, så vet jeg at alt vil gå over. Jeg vet ikke om det er i umiddelbar fremtid eller om det tar lang tid, men uansett hva så skal jeg ikke miste troen og håpet mitt.

  Det er faktisk grunnen til fingertatoveringene mine på venstre hånd. Tro, håp, kjærlighet og Deathly Hallows (også kalt always). Jeg er ikke religiøs, men tro, håp og kjærlighet må være noe av det viktigste religion noen gang har brakt med seg. Grunnen til at jeg valgte venstre hånd var forresten fordi det er hånden nærmest hjertet.   

  Jeg håper (oi, allerede et håp!) at jeg snart får tatt tatoveringen jeg har hatt lyst på ved det ene kragebeinet i mange år; en skulle ✞⚓♡ var nok. Det er tatt rett fra sangen Kakkerlakkene, fremført og skrevet av Oslo Ess. Både Oslo Ess, Admiral P, og OnklP/OnklP og de fjerne slektningene sine sanger har hjulpet meg gjennom gode og vonde tider, helt siden semptember 2012. Det er lenge, og jeg tror nok at musikken deres kommer til å inspirere og hjelpe meg i mange flere år. Livserfaring gir de beste tekstene, det er det ingen tvil om!

  Jeg har forresten blitt flinkere til å høre på kreativiteten min som vanligvis kommer på natten. Jeg har begynt å akseptere at jeg er et sent-på-kvelden- og nattmenneske, som liker roen, stillheten og det vakre i at de fleste mennesker og dyr ligger og sover godt i sengene sine, mens jeg kan lytte til hjertet og tankene mine. Jeg har begynt å spille gitar igjen, jeg driver litt med webdesign (på tide å oppdatere litt her inne!) og jeg har faktisk klart å skrive tre tekster om mine innerste følelser. Det kaller jeg fremgang, uansett om det er drevet frem av smerten jeg føler helt inn til skjeletttet mitt. Den smerten som gnager, verker og skriker, nesten hele døgnet. 

  I det siste har jeg også blitt flinkere til å lytte til hjertet mitt (eller heller en del av hjernen?), med følelser og hele pakka. Jeg har troen på at ting skal ordne seg, jeg vet hva jeg innerst inne vil og jeg vet hva jeg setter høyest og elsker mest her i livet. 

  #tanker #samfunn #tatoveringer #tro #håp #kjærlighet #musikk #kreativitet #skrivesperre

 • 16.07.2016 klokken 15:44
 • Tanker
 • 2 kommentarer
 • Vis flere innlegg

   Den siste som står igjen..

   Det er kanskje mange som kjenner seg igjen. Det å bli valgt til slutt (eller ikke i det hele tatt) i gymtimen eller friminuttene. Noen ganger skjer det fordi et par i klassen faktisk ikke er flinke i fotball eller volleyball, andre ganger skjer det som et resultat av utestengelse og mobbing. 

   Akkurat nå føler jeg at jeg er tilbake på barneskolen igjen. Det å alltid bli valgt sist, selv om jeg alltid prøver å få med meg alle andre. Jeg prøver alltid å se det positive i ting, selv når det ikke finnes noe lys i enden av tunellen. Jeg unngår å skrive - her på bloggen, instagram, facebook - om hvor dårlig ting er, for å unngå at folk blir for eksempel bekymret. Jeg ønsker ikke å fremstille meg som et offer, selv om det faktisk er det jeg er. Et offer for et dårlig helsesystem. Et offer for mobbing gjennom barnehage, barneskole, ungdomsskole og videregående. Et offer som ingen har trodd på. Som har blitt avfeid som dramatisk, barnslig og oppmerksomhetssyk. Lite visste de om hva jeg faktisk holdt inni meg. 

   Det skjer ikke bare i det ekte liv. Det skjer online. Det skjer på World of Warcraft, som er den eneste interessen jeg orker å drive med akkurat nå. Det skjer i "konkurranser" hvor man søker om å bli med. Det er kanskje ren tilfeldighet, men noen ganger føles det jævlig urettferdig. 

   Som at jeg ikke føler nok på at jeg ikke er like flink, bra eller verdt som andre fra før liksom. Jeg som sitter hjemme dag etter dag, alene. Med gaming eller serier og that's basically it. Joda, jeg prøver å være sosial. Med kjæreste. Med familie. Med de få vennene jeg har. Men jeg er livredd. For gang på gang viser det seg jo at jeg ikke er bra nok, uansett hvor hardt jeg prøver.


   13 reasons why // weheartit

   #dystymi #sosialfobi #agorafobi #angst #depresjon 

  • 20.10.2017 klokken 22:23
  • Tanker
  • 4 kommentarer
  • Marerittet som ble virkelig

   Akkurat nå er livet vondt, og det har det vært i tre uker. Det føles urettferdig og verdenen min er i tusen knas. Marerittet jeg ikke trodde jeg skulle oppleve, og hvertfall ikke før om flere år, skjedde.

   På en rutinesjekk hos Vestfold dyrehospital fikk vi vite at min kjære, elskede, vakreste og beste Emine var syk. Veldig syk. Så syk at det ikke var noe å gjøre. Vi fikk ingen forvarsel, ingen opplagte tegn på at noe var galt, så beskjeden var uvirkelig.

   For tre uker siden, mandag 14. august 2017, måtte jeg ta farvel med min beste venn. Min datter. Min sjelevenn. The love of my life. Emine.

   Jeg fikk ha henne i 4 år og 30 dager. Jeg fikk følge hennes utvikling fra en usikker, redd, forsiktig og engstelig gatehund til en sprudlende, trygg (hvertfall hjemme), pratsom, aktiv, smart, hengiven og kosete bestevenn på fire ben. Hun var uten tvil the love of my life og det beste som har hendt meg. Hun var med da jeg begynte på vanlig videregående etter to år på SMI-skolen. Hun var med min side da jeg møtter Petter. Hun var min støtte da jeg ikke orket mer skole og som 19-åring flyttet hjemmefra. Hun var alltid der med den lille snuten, varme og myke pels og sine heeelt unike koselyder. Da jeg ikke kom meg opp om morgen hoppet hun opp i sengen min for å slå meg i hodet og da jeg var lei meg var hun alltid der for å ta imot tårene mine. 

   Mitt lille, fantastiske og elskverdige gull ble 6.5 år gammel. Livet endte så altfor brått og tidlig for den sjarmerende blandingen av Pekingeser, Basset og Grand Danois som var min lille solstråle.

   Det var med ekstrem stor sorg jeg dro ned til dyrehospitalet for å hente urnen hennes 23. august, men for meg var det nødvendig. En del av det å leve videre. 

   Hvil i fred lillegull. Mamma elsker deg. ♥

   #kjæledyr #firbentbestevenn #bestevenn #sjelevenn #tap #kjærlighet

  • 04.09.2017 klokken 14:50
  • Tanker
  • 10 kommentarer
  • Ulv i fåreklær

   Vi skriver mye om kjærlighetssorg. Vi ser filmer, vi hører sanger og vi leser artikler om det. Kjærlighetssorg ved tap av en kjæreste altså, men hva med kjærlighetssorgen man kjenner på når man mister venner?

   Den bunnløse sorgen man føler over at man mister noen man trodde man skulle bli gammel sammen med. Når man finner ut hvordan h*n har tvinnet deg rundt lillefingeren mens du har prøvd - virkelig prøvd - å stabilisere vennskapet. Når du har åpnet huset ditt for denne vennen fordi h*n ikke hadde noe sted å dra.

   Den dagen du får vite at h*n satt på gjesterommet i timesvis for å snakke trash om deg på sin hemmelige instagram, på messenger, tumblr, kik og what not, mens du i din naive tro var sikker på at h*n trengte litt tid alene, den dagen knuses hjerte ditt. 

   Jeg kan med sikkerhet si at for meg føles dette verre enn noen kjærlighetssorg for noen kjærester. Men hvor er bøkene, filmene og sangene om dette? Jeg kan ikke si jeg har merket meg noen. Hvor er livsstilsartiklene som har tittel "hvordan gå videre etter et vennskapsbrudd"? Det er vel ikke en "thing" nettopp fordi man bare regner med at alle har nok av venner, så om dette skjer så har det ingen stor innvirkning eller påvirkning i et liv. Men oh boy, så feil de kan ta!

   Det eneste man finner trøst i er at man ikke er den eneste som har blitt utsatt for dette spillet.
   kilde//tumblr

   #vennskapsbrudd #vennskap #bestevenner #kjærlighetssorg
    

  • 29.07.2017 klokken 18:18
  • Tanker
  • Én kommentar
  • Er det virkelig så lett?

   Advarsel: kan være triggende/fullstendig uten filter

   Venner kommer og går, ja- virkelig. I det siste har jeg blitt så lei, lei av absolutt alt sammen. Ikke misforstå, for helgen min har vært helt fantastisk. Tønsbergmessa/Messafestivalen med Tina hvor vi hørte på Cir.cuz og Morgan Sulele var insane. Jeg møtte sinnsykt mange folk jeg ikke har sett på årevis og det har vært veldig koselig, i tillegg til at Petter var hjemme og ventet da jeg var ute i går. Men sånn ellers, så er jeg lei.

   Jeg er lei av mitt eget lille Blurryface som hvisker meg i øret hele tiden. Jeg er lei av å bli så sliten at jeg blir suicidal. Jeg er lei av at det for mange er så forferdelig lett å si noe den ene dagen, for så å gjøre det helt motsatte dagen etterpå. Jeg er lei av spesialisthelsetjenesten som - beklager uttrykket - faen ikke gjør jobben sin, som bryter ned mer enn de bygger opp, og som gnir meg inn i trynet at jeg er annerledes. 

   Saksbehandlingsfeil etter saksbehandlingsfeil. Løgn etter løgn. Advokat. Trygderetten. Advokat igjen. 

   Jeg føler jeg kaster penger rett ut av vinduet når det kommer til medisiner. Frikort? Neida. Medisinene blir ikke dekket. Nivåene i blodet er perfekt, men har jeg det bedre? Nope. Blurryface sier at jeg aldri kommer til å bli bra, at jeg aldri får til noe. Ikke engang å skrive dette. 

   Alkoholrus for å gå ut å gjøre ting som andre klarer så lett som bare det. 

   Men i det minste inntar jeg ingen ulovlige substanser. Det er godt det er noe bra ved dette.

   #padmeutenfilter #psykiskhelse #mentalhelse #spesialisthelsetjenesten #nav #annerledes #autisme #asperger

  • 14.05.2017 klokken 22:37
  • Tanker
  • 6 kommentarer
  • Når ting svikter

   Tingen jeg vil skrive om er nemlig systemet. Systemet som skal støtte opp om, veilede og gi de som trenger litt ekstra, muligheten til å leve et bra liv. Det systemet som skal gjøre det mulig for "sånne som meg" å akseptere seg selv, å kunne utvikle seg og til å en gang stå på egne bein. Dette har sviktet. Systemet har sviktet så grådig at jeg har lyst til å gråte. 

   Dagen i dag har vært både fin og vond på en og samme stund, så jeg er veldig takknemlig for at jeg har noen timer helt for meg selv nå i kveld. Jeg trenger det. Jeg trenger å omfavne det faktum at det er fredag, at jeg lever og at jeg kan puste lettet ut- for enda en ny uke er overstått. Jeg priser meg lykkelig for å ha en fantastisk mor, verdens beste kjæreste, en fastlege som ser meg for den jeg er og en sinnsykt bra kontakt i kommunepsykiatrien. 

   Om jeg bare holder hodet høyt, holder ut og prøver å se noe positivt i alt så må det jo gå bra.

   #samfunn #psykiskhelse #mentalhelse #autisme #aspergerssyndrom #asperger #aspergerblogg 

  • 03.03.2017 klokken 18:47
  • Tanker
  • 4 kommentarer
  • Different but not less

   Det tok litt lenger tid enn jeg trodde og håpet på, men nå ligger videoen jeg snakket om i går ute! 

   Jeg er spent, jeg gruer meg, jeg gleder meg. Jeg har rett og slett ekstremt blandede følelser om å dele det via video, men here we go dere. 
    

  • 02.03.2017 klokken 21:13
  • Tanker
  • 4 kommentarer
  • Jeg føler meg ikke velkommen

  • 17.11.2016 klokken 20:00
  • Tanker
  • 6 kommentarer
  • Tirsdagstanker

   Ikke den aller mest interessante overskriften men noen ganger finnes ikke dét. Jeg skulle egentlig skrive alt det her i går så det er vel mer riktig med "mandagstanker", men i går var jeg rett og slett for sliten til å orke å poste noen ting. Det er noe av det angst og depresjon gjør med deg- det kan gi deg en følelse av å være konstant sliten, trøtt og "ferdig" med alt. 

   Jeg tenkte litt på det med sosiale medier og kjendiser. Det at youtube er utrolig stort nå og hvordan jeg ikke har fått med meg sånne ting. Jeg får sjeldent med meg hva som er populært av musikk, filmer eller serier heller. Men hvorfor jeg ikke har fått med meg det? Jeg lever som regel i min egen boble, føler at jeg sitter på utsiden av den verdenen de fleste andre lever i. Jeg er deprimert, jeg har sosial angst, generell angst og får panikkanfall, jeg har Aspergers syndrom. Jeg er psykisk syk. Det er vondt å tenke på det, men det er jo bare sånn det er. Jeg må lære meg å leve med det, akseptere det og se fremover. Gå videre hver gang jeg faller, fortsette å drømme om ting og ikke se tilbake på det som har vært. 

   Dette er meg i nå i november 2016. På mange måter minner det meg om jenta jeg var i november 2013, selv om jeg bare var 18 på den tiden og med mindre erfaringer enn det jeg har nå. Jeg har flere arr, flere vonde minner og flere gode minner. Jeg glemmer ting, jeg sover lenge, jeg er i et berg-og-dalbanehumør som ofte stopper nederst og får noen få turer til toppen i løpet av en dag. Men det er slik det er. November 2016. Hvem vet hvordan ting ser ut om et år?

   #mentalhelse #depresjon #angst #autisme #aspergerssyndrom #hverdagstanker #tanker 

  • 15.11.2016 klokken 15:22
  • Tanker
  • 10 kommentarer
  • Hva er vennskap? (Fra et autistisk perspektiv)

   Nå har jeg tenkt mye på hvordan jeg skulle formulere dette innlegget. Både for å gjøre meg forstått og å ikke fornærme eller støte noen. Å gjøre deg selv glad og å samtidig ikke støte noen er egentlig ganske vanskelig til tider, ettersom vi har så utrolig mange forskjellige meninger og følelser. Og følelser? De har absolutt ingen fasit..

   Jeg vet innerst inne at jeg ikke er den eneste som sitter med spørsmålene «hva er et vennskap?» og «hva er egentlig en venn?», men noen ganger føler jeg meg så utrolig alene og ensom om det. 

   På grunn av mine sosiale utfordringer har jeg alltid vært åpen for tips om det sosiale. Jeg har lest om diverse ting, og jeg har også brukte enormt med tid og krefter på å observere og "kopiere" andre. På tross av det så ender det ofte i en eller annen forvirrende misforståelse som gjør meg usikker og jeg ender med å trekke meg unna.

   Det å vite at mennesker tar kontakt med deg, kun for å komme i kontakt med hun som er bestevenninnen din og gutter, som du er så betatt av, flørter med deg for så å komme med kommentarer om hvor vakker, pen og perfekt bestevenninnen din er- dét er vondt. Jeg prøvde å kopiere oppførselen til venninnen min, men jeg kom ingen vei. Jeg har prøvd å være åpen, lyttende, støttende, komme med gode råd og å alltid være tilgjengelig, og jeg kom heller ingen vei med det. 

   Jeg har studert oppførselen til både store bloggere, skuespillere og artister i sosiale medier for å prøve å knekke "kodene", men det finnes tydeligvis ingen fasit. Vi mennesker tiltrekker oss andre på vår egen måte, og alle ser vi etter forskjellige ting i en venn. For min egen del så ønsker jeg noen jeg kan stole på, noen jeg kan vite at er der for meg på samme måte som jeg er der for den. En jeg kan ha interessante samtaler med, lære av og le sammen med. Det viser seg å være vanskelig.. Til og med å finne én av tingene. 

   Altså.. noen er så opptatte av å konkurrere; hvem er penest, hvem er flinkest, hvem er tynnest og hvem sliter mest psykisk. De tre første har jeg en viss forståelse for, men det siste? Hvorfor skulle noen ønsket seg å være psykisk syk. Om du vet hvordan det er så vil du jo ikke være det? Det finnes jo ikke gøy eller givende.. Vi har også det med drama, da. Hvem gjør ditt og datt, hvem snakker sånn og slik. Hvem hadde det på seg det slutty outfitet og hvem snakker bak ryggen på hvem.

   Jeg vet litt om hvilke mennesker jeg kjenner som jeg hvertfall ikke kan stole på. Jeg vet om et par som har for vane å gå bak ryggen på andre, og jeg vet veldig godt hvem som spør meg om penger for så å ikke gi tilbake. Det jeg er så ekstremt usikker på er hvem jeg egentlig kan stole på, hvem jeg kan regne med- og spesielt i krisesituasjoner.

   Det er så mye rart og fælt her i verden, så fra mitt ståsted så forstår jeg virkelig ikke hvorfor vi skal konkurrere så mye, snakke bak ryggen på folk og spre falske rykter. Det viktigste - og logiske - er jo å være ærlig, snill og omtenksom. Det viktigste er jo at vi er åpne, rause og omsorgsfulle. 

   Det viktigste er at vi holder sammen..    


   Jeg har forresten blitt gjort oppmerksom på at noen har nominert meg til Vixen blog awards. Jeg ble så overrasket, målløs og uendelig glad, så tusen takk! Om du også har lyst til å nominere meg i noen av kategoriene (ble nominert i årets livsstilsblogger) så kan du gjøre det her

   Slik beskriver Vixen årets livsstilsblogg:

   Årets Livsstilsblogg er hverdagsbloggeren som lar leseren komme tett på livet ? på både godt og vondt. Bloggen har en personlig og uformell tone, og deler på en inspirerende og engasjerende måte både små og store øyeblikk. At bloggeren snakker både til og med leseren veier tungt her.

   #vennskap #samfunn #tanker #vixen

  • 11.11.2016 klokken 22:16
  • Tanker
  • 6 kommentarer
  • Om å føle seg defekt

   I noen situasjoner kommer de vanligvis svake autismesymptomene veldig godt frem hos meg. Jeg er flink til å både skjule det og å la vær å si ifra til de rundt meg, men selv føler jeg veldig på det. Jeg føler på at jeg ikke er som alle andre og at jeg ikke fungerer som alle andre. I mangel på et annet ord, så kaller jeg det at jeg føler meg defekt.

   Det handler ikke bare om asperger, de ekstreme stemningsleiene mine eller angsten. Det handler ikke bare om ting jeg har opplevd. Det er en kombinasjon, så vær så snill- aldri tenk at noen andre med depresjon, angst eller autisme nødvendigvis føler seg defekt. Noen er faktisk ganske lykkelige. Jeg derimot.. 

   Jeg føler meg som et ødelagt leketøy. Du vet når barn legger fra seg bamsen eller lekene sine og aldri plukker dem opp igjen, nettopp fordi de er ødelagte? Ja, akkurat slik. En bamse kan man sy, og et leketøy av plastikk kan man kanskje lime, men et ødelagt menneske? Et defekt menneske? Hvorfor gidde å bry seg? Vi lar det ligge, vi lar det være. 

   Jeg har riktignok opplevd å bli tatt på alvor av en fastlege, for aller første gang i hele mitt liv. Jeg er evig takknemlig. Men foreløpig føles det for godt til å være sant. Jeg har fått en fantastisk behandler jeg ikke aner utdannelsen til i psykiatrien her på Nøtterøy, og jeg har en fantastisk og energisk dame jeg snakker med fra autismesenteret. Men også det føles for godt til å være sant. Jeg klamrer meg til håpet om at det kommer til å fortsette slik, men du vet hva ordtaket sier? 

   «Er noe for godt til å være sant, så er det som regel det.»

   Noen ganger føler jeg meg mer som en alien. Eller.. et monster. Altfor mange bruker alien for å beskrive at de ikke føler seg som "mannen i gata", spesielt nå med creepy cute, pastel goth og alt det der som er in. Alien er fint, men monster? Enda bedre.

   For meg kan en klem føles som den verste torturen om jeg er langt nede. Det kan føles som tusenvis av nåler som stikker meg over hele kroppen, eller flammer som slikker seg oppover kroppen min, helt fra tærne og opp til hodet. Jeg venter på å dø av smerten, men det skjer ikke. Det er tross alt bare en klem eller noen armer som holder rundt meg. Andre ganger føles det godt, og det finnes ingen fasit på hva jeg ønsker i en gitt situasjon. 

   Hvordan kan jeg da forvente at andre forstår?

   Jeg løper, jeg faller. Jeg reiser meg opp og børster støvet av klærne mine før jeg starter å løpe igjen.


   bildekilde

   #aspergerssyndrom #asperger #autisme #depresjon #angst #psykiskhelse #tanker #helse

  • 16.10.2016 klokken 21:55
  • Tanker
  • 4 kommentarer
  • Når man velger sosiale medier bort

   Det er sikkert mange som kjenner seg igjen i at man noen ganger trenger pause fra sosiale medier en stund, enten det er facebook, instagram, blogg, tumblr eller twitter. Nå var det min tur, og jeg føler jeg har fått hentet meg litt inn igjen de siste ukene. Det er fortsatt en del kaos rundt meg og i hodet mitt, men det skjer også fine ting, og fremtiden min begynner å ta form, alikevel velger jeg å holde alt dette privat og for meg selv, fordi jeg ikke har noe behov for å utlevere meg selv på internett for øyeblikket. Det viktigste er nemlig at jeg og mine nærmeste vet, ikke resten av byen, fylket og landet. 

   Noe jeg har lyst til å dele derimot er at jeg har fått startet opp med samtaler i både psykiatrien og på Glenne autismesenter! Det gjør meg så utrolig glad, og jeg har virkelig tro på at ting skal ordne seg selv om det er tøft og tar lang tid. Jeg gruer meg riktignok en del før hver samtale, men jeg tror det bare er nervøsitet for at samtalene skal gå dårlig og at jeg må bytte behandlere for det som føles ut som hundrede gang. Krysser fingrene for at alt går i orden utover høsten og at alt går fint, selv om det begynner å bli mørkere ute. Da får vi bare tenne noen ekstra stearinlys, sette på film og kose oss med kakao, ikkesant? 

   #hverdag #psykiatri #mentalhelse #fremgang #fremtid #autisme #aspergerssyndrom #aspergers

  • 14.09.2016 klokken 16:47
  • Tanker
  • Ingen kommentarer
  • Kreativitet og skrivesperre

   Nå må jeg bare skrive. Ordene har ingen bestemt rekkefølge for øyeblikket, for tankene mine er kaotiske. Det føles i grunn litt som en storm. Tenk det, å ha en storm inni hodet?

   Selv om stormen(e) rundt meg og i meg har vart en stund, så vet jeg at alt vil gå over. Jeg vet ikke om det er i umiddelbar fremtid eller om det tar lang tid, men uansett hva så skal jeg ikke miste troen og håpet mitt.

   Det er faktisk grunnen til fingertatoveringene mine på venstre hånd. Tro, håp, kjærlighet og Deathly Hallows (også kalt always). Jeg er ikke religiøs, men tro, håp og kjærlighet må være noe av det viktigste religion noen gang har brakt med seg. Grunnen til at jeg valgte venstre hånd var forresten fordi det er hånden nærmest hjertet.    

   Jeg håper (oi, allerede et håp!) at jeg snart får tatt tatoveringen jeg har hatt lyst på ved det ene kragebeinet i mange år; en skulle ✞⚓♡ var nok. Det er tatt rett fra sangen Kakkerlakkene, fremført og skrevet av Oslo Ess. Både Oslo Ess, Admiral P, og OnklP/OnklP og de fjerne slektningene sine sanger har hjulpet meg gjennom gode og vonde tider, helt siden semptember 2012. Det er lenge, og jeg tror nok at musikken deres kommer til å inspirere og hjelpe meg i mange flere år. Livserfaring gir de beste tekstene, det er det ingen tvil om!

   Jeg har forresten blitt flinkere til å høre på kreativiteten min som vanligvis kommer på natten. Jeg har begynt å akseptere at jeg er et sent-på-kvelden- og nattmenneske, som liker roen, stillheten og det vakre i at de fleste mennesker og dyr ligger og sover godt i sengene sine, mens jeg kan lytte til hjertet og tankene mine. Jeg har begynt å spille gitar igjen, jeg driver litt med webdesign (på tide å oppdatere litt her inne!) og jeg har faktisk klart å skrive tre tekster om mine innerste følelser. Det kaller jeg fremgang, uansett om det er drevet frem av smerten jeg føler helt inn til skjeletttet mitt. Den smerten som gnager, verker og skriker, nesten hele døgnet. 

   I det siste har jeg også blitt flinkere til å lytte til hjertet mitt (eller heller en del av hjernen?), med følelser og hele pakka. Jeg har troen på at ting skal ordne seg, jeg vet hva jeg innerst inne vil og jeg vet hva jeg setter høyest og elsker mest her i livet. 

   #tanker #samfunn #tatoveringer #tro #håp #kjærlighet #musikk #kreativitet #skrivesperre

  • 16.07.2016 klokken 15:44
  • Tanker
  • 2 kommentarer